Sport

Viitorul în karate sună bine

Pentru Clubul de Karate Asagi din Breaza, condus de Adrian Manea, anul 2010 a început cu Campionatul Mondial de Karate Fudokan, care s-a desfăşurat la Belgrad. Astfel, în luna martie au participat cu patru sportivi, cu vârste cuprinse între 8 şi 13 ani, Constantin Raluca, Negoiţă Andreea, Oancea Antonia şi Gălicel Florian. Constantin Raluca a luat locul III, medalie de bronz la kumite individual feminin, iar Negoiţă Andreea a luat locul I cu medalie de aur la kata individual.
A urmat Campionatul Naţional de Karate Tradiţional zona Ţara Românească, care s-a desfăşurat la Eforie Nord, în perioada 7-9 mai. Din 13 participanţi ai clubului, s-au calificat în finală, 10 sportivi. Pe 28-30 mai, la Campionatul Naţional de la Cluj, au obţinut o medalie de aur la kata sincron fete (8-9 ani), Oancea Antonia, Şandru Ilinca, Păun Teodora. Au luat de trei ori locul II prin Negoiţă Andreea, kata individual (10-11 ani), echipa de kata sincron copii, Brezeanu Ana, Neguţescu Amalia şi Indra şi kata individual copii, 9 ani, Şandru Ilinca.
Grupa de performanţă a Clubului Asagi este constituită din 20 de copii,  care vor participa toţi la Campionatul Judeţean, urmând ca la Campionatul Naţional de Fudokan, care va fi la Bucureşti în octombrie, să meargă cu 12-13 sportivi.
„Anul acesta ne pregătim pentru Campionatul European care va fi în Cipru în luna noiembrie, unde avem  patru sportivi calificaţi şi sperăm ca după Campionatul Naţional de Fudokan de la Bucureşti, să mai meargă încă trei copii. Suntem recunoscători Consiliului Local şi primăriei din Breaza, care
ne-a ajutat din punct de vedere financiar, pentru competiţiile din primăvara acestui an, nu în ultimul rând şi unor oameni de afaceri din oraş, care ne-au sponsorizat” a declarat antrenorul clubului, Adrian Manea.
Ultima activitate a clubului a fost participarea la Stagiul Naţional de Vară din staţiunea Olimp, condus de sensei Dan Stuparu, 7dani, unde merg antrenorii şi sportivii loturilor naţionale. Acest stagiu are o tradiţie de 30 de ani. Clubul Asagi nu a putut participa decât cu trei sportivi, din motive financiare invocate de părinţi, în condiţiile în care ar fi putut participa șase-șapte copii. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co