Sanatate

Reţeta electronică mai are de aşteptat

Începând cu această lună, medicii ar trebui să elibereze reţetele în format electronic, dar, pentru a face acest lucru ar trebui  să completeze pe calculator un formular electronic, care este transmis în sistem şi tipărit pe hârtie, cu un cod de bare.

Uşor de zis, greu de făcut. Sau chiar imposibil după cum afirmă medicii prahoveni.
”Nu funcţionează pentru că, sigur au fost foarte mulţi cei care au accesat  sistemul unic informat integrat, el a avut diferite deficienţe.
De asemenea este şi o perioadă foarte dificilă pentru furnizorii de servicii din asistenţa primară şi cea ambulatori în general, pentru că la începutul lunii se fac raportările activităţii lunii precedente. Din cauza aceasta am avut probleme şi la raportări. În momentul de faţă sistemul este blocat. Nu este prima dată când sistemul este blocat. Se întâmplă când se fac modificări majore în sistem aşa că noi nu am intrat în panică. Am lăsat de o parte reţeta electronică pentru ca lucrurile să nu se blocheze. Luna acesta vom face doar câteva”, a declarat preşedintele Colegiul Medicilor Prahova, Simona Schelbach.
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate doresc ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin 80% dintre reţete să fie eliberate în noul format şi numai 20% dintre ele să  fie prescrise în vechea formulă, adică  tipizate.
Trecerea completă la sistemul electronic este prevăzută pentru 1 ianuarie 2013. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co