Sanatate

S.O.S. Ambulanţa

La Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova este mai mult de muncă, dar numărul cadrelor medicale este, în continuare, foarte mic.

În ultima perioadă,  Prahova a trecut de la temperaturi foarte ridicate la temperaturi extreme, aşa că numărul celor care au avut nevoie de ajutor din partea personalului medical de pe ambulanţă a crescut cu cel puţin 30 de procente.
Angajaţii SAJ Prahova au făcut faţă cu greu solicitărilor şi asta pentru că, în continuare, există deficit de personal. Serviciul funcţionează cu doar 15 medici, din 54 cât ar trebui, iar schema nu este completă nici în cazul asistenţilor şi ambulanţierilor. ”La medici avem acoperit numai 60% din schemă, iar la ambulanţieri avem un deficit de 40%. În aceste condiţii se munceşte, bineînţeles, peste program, mai ales acum, când temperaturile ridicate au determinat şi creşterea solicitărilor”, a declarat directorul SAJ Prahova, medicul Daniel Nicolae.

Semn de mai bine
Se pare că situaţia este pe cale să se amelioreze în perioada următoare şi asta pentru că opt posturi au fost deblocate. ”Am primit recent o aprobare pentru suplimentarea personalului, cu opt posturi. Mai exact, de  deblocare de posturi din cele care sunt vacante, posturi ce urmează a fi ocupate prin concurs. Din păcate, cele opt posturi nu sunt suficiente pentru ca serviciul nostrum să funcţioneze în condiţii optime. Concursul se va organiza începând cu data de trei iulie”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, medicul Daniel Nicolae. M. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co