Sanatate

Centrul de recuperare se mută la Câmpina?

Centrul de Recuperare Medicală din Poiana Câmpina, condus de cunoscutul profesor doctor Decebal Mehedinţi, se află la un pas de evacuare – acest lucru trebuie să se întâmple peste două luni.

Centrul şi numele profesorului Decebal Mehedinţi au o reputaţie bună în plan naţional şi chiar internaţional, în ceea ce priveşte recuperarea medicală pentru cazuri grave sau mai puţin grave, prin şedinţe de electroterapie, fizioterapie şi kinetoterapie, gimnastică medicală şi electrică şi multe alte metode specifice. Spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea profesorul Mehedinţi se află într-o clădire de lângă fostul Spital Poiana Câmpina şi este deţinut de acesta printr-un contract de închiriere cu uzina Petroutilaj Poiana Câmpina. S-a ajuns la această situaţie, de a fi somat cu evacuarea, din cauza faptului că spitalul din localitate a fost dat spre concesionare pentru 49 de ani, de către Consiliul Local, societăţii Confind, pentru a realiza un spital privat. Cum, amplasamentul Centrului de Recuperare Medicală se află în imediata apropiere a spitalului, societatea Confind a dorit şi spaţiul acesteia.

Discuţii…
Situaţia incertă a fost pusă pe tapet la Câmpina, în şedinţa Consiliului Local din 31 mai, de către consilierul Marian Nistor. „Ştim cu toţii că este un medic cunoscut şi apreciat, are şi până la 200 de pacienţi pe zi, are 50 de angajaţi şi aproape toţi sunt câmpineni, mă gândesc că ar fi păcat să plece în altă parte. Ar trebui să găsim noi o soluţie şi să-i oferim un spaţiu în Câmpina”, a ridicat problema consilierul Marian Nistor, prezentând această situaţie la sfârşitul şedinţei, la punctul „Diverse”.
Chiar dacă a fost o discuţie informativă şi o propunere formală, ideea de a se găsi un spaţiu adecvat pentru acest centru a fost agreată în plen, urmând ca după alegeri şi investirea noului Consiliu Local să se menţină şi să se pună în practică această idee. C. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co