Politica

Relaxare liberală de sezon

Una dintre formaţiunile politice active în Poiana Câmpina încearcă să iasă din amorţeală odată cu dublarea numărului de membri.

O vreme, nu se ştie din ce cauză, organizaţia PNL din Poiana Câmpina părea a fi ca şi inexistentă în viaţa politică a acestei localităţi.
Nu că acum ar merge mai bine, totuşi, la începutul acestui an, mai precis în luna februarie, conducerea acestei organizaţii a fost preluată de către Alexandru Lefter.
Fost director al şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” şi fost director al Poliţiei Comunitare din Câmpina, Alexandru Lefter are şanse, după experienţele de manager al celor două instituţii, să scoată la liman mica formaţiune politică. „A fost o perioadă de relaxare, ca să spun aşa, în ce priveşte activitatea organizaţiei PNL Poiana Câmpina. A fost nevoie de o intervenţie din partea forurilor superioare, pentru reorganizare. În acest context, am fost solicitat să mă ocup de această etapă. Adrian Ghimpaş, reprezentant mai vechi al organizaţiei PNL din Poiana Câmpina, care are şi calitatea de consilier, singurul de altfel în Consiliul Local al localităţii, m-a ajutat să reaşezăm structurile iniţiale ale organizaţiei. Asta înseamnă că am identificat minimum de membri, cu care ne-am constituit într-o adunare, unde am ales factorii de conducere. Iniţial ne-am reorganizat cu 20 de membri, iar în prezent avem 40”.
La o populaţie de aproape 5.000 de locuitori, printre aceştia regăsindu-se peste 2.000 de votanţi, organizaţia PNL Poiana Câmpina este greu de luat în seamă, cel puţin la acest moment.

Cum sună viitorul?
Cât priveşte pregătirile pentru alegerile din 2012, liderul PNL  Alexandru Lefter se aşteaptă la propuneri pentru candidaturi, abia la jumătatea lunii septembrie. „Se va merge cu un candidat comun USL, la alegerile din 2012. Dacă în cazul când acei candidaţi ai fiecărui partid, luaţi individual, vor avea evaluări sensibile, prin sondaje de opinie, atunci vom vedea dacă se merită să candidăm independent”, a declarat Alexandru Lefter. Cum în Poiana Câmpina puterea o deţine PSD, primarul Aurel Duţă fiind preşedintele acestei formaţiuni, iar în Consiliul Local sunt majoritari, e greu de crezut că va putea răzbi un candidat din partea PNL. Dar, cine ştie… Reputaţia de bun manager a lui Alexandru Lefter şi firea sa ponderată ar putea revigora neaşteptat, culoarea galben-albastră din localitate.
Bătălia alegerilor din 2012 ar putea fi foarte strânsă, având în vedere că pentru PDL, Poiana Câmpina pare a fi o nucă tare, iar din zvonurile politice, reiese că sunt hotărâţi să o spargă. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co