Politica

De la afaceri la politică e doar un pas

După semnarea alianţei dintre PC şi PNL, la Câmpina a avut loc o primă acţiune organizată în comun de către cele două formaţiuni politice. Astfel, a fost organizată o întâlnire publică la care au participat preşedintele organizaţiei judeţene PC, preşedintele filialei PC Câmpina, preşedintele filialei PNL Câmpina şi alţi membri ai celor două partide.

Acţiunea comună a fost onorată şi de participarea preşedintelui PC la nivel naţional, Daniel Constantin. Întâlnirea a avut ca scop învăţarea unor proceduri de accesare a fondurilor europene, dar şi un dialog despre diverse probleme legate de municipiul Câmpina, implicit la nivel judeţean, fiind prezenţi reprezentanţi ai unei firme de consultanţă, care aveau calitatea de consultanţi ai Departamentului de Fonduri Europene din cadrul Partidului Conservator. Chiar dacă baza întâlnirii a fost iniţierea unor oameni de afaceri privind accesarea unor fonduri europene, discursurile politice nu au putut fi ocolite.
„Am un gust amar după alegerile acestea parţiale de pe la Piatra Neamţ, unde aţi văzut plase… Şi pot să vă spun ceva: 20.000 de plase au plecat din Câmpina. Bineînţeles că nu puteau să plece decât de la partidul de guvernământ. Aţi văzut din nou că plasa a învins orice formă de democraţie. Tot aşteptăm să se întâmple ceva! Dacă noi nu facem nimic, nu văd cum putem să schimbăm viaţa noastră în vreun fel, pentru copiii noştri, să avem un salariu mai mare, pensii mai mari”, a spus liderul PNL, Virgil Guran în deschiderea întâlnirii.

Apropiere de Casa Regală?
În altă ordine de idei, la intervenţia jurnaliştilor prezenţi, preşedintele PC Daniel Constantin a dezvoltat iniţiativa sa de a pune bazele unui parteneriat între stat şi Casa Regală. „Mi se pare o chestiune absolut necesară în România anului 2011. În primul rând avem nevoie de o reconciliere naţională cu ceea ce înseamnă Casa Regală. În al doilea rând, dacă trebuie să gândim pragmatic, ar trebui să ne uităm la ce anume s-a întâmplat când reprezentanţii Casei Regale s-au implicat activ în aderarea României atât la NATO, cât şi la UE. Am avut atunci, în persoana Principelui Radu, o persoană mai mult decât activă în ceea ce înseamnă convingerea statelor europene că România s-a transformat, că România este un stat democratic, că poate fi un membru de onoare al UE, dar şi în structurile nord-atlantice. Din această perspectivă, acum avem nevoie mai mult ca oricând să fim recunoscuţi pe plan european şi, ca stat membru al spaţiului Schengen, cred că avem nevoie de Casa Regală. Dincolo de faptul că este o chestiune de normalitate, după părerea mea, e şi o chestiune necesară în momentul de faţă, să putem folosi experienţa Casei Regale. Vă dau un exemplu: anul trecut, domnul preşedinte Traian Băsescu a făcut şapte vizite internaţionale, în ţări mai mult decât modeste, în mare parte dintre ele. În schimb, Casa Regală a fost primită anul trecut de unsprezece şefi de stat şi regi, din ţările membre UE şi, desigur, şi alte ţări prietene. În momentul de faţă avem un şef de stat, de şapte ani în funcţie, care este primit de mai puţini şefi de stat din alte ţări, decât reprezentanţii Casei Regale. De ce să nu folosim acest avantaj, care nu necesită costuri, eforturi suplimentare din partea statului, ci pur şi simplu bunăvoinţă, de recunoaştere, dacă vreţi, a Casei Regale. Eu ştiu că în România e foarte greu să te întorci la monarhie şi nimeni nu impune treaba asta. Dar la acest moment, noi cred că avem nevoie de acel parteneriat corect şi nimic mai mult. Am discutat cu foarte mulţi oameni politici care îmbrăţişează această idee, am discutat şi cu reprezentanţii Casei Regale care, de asemenea, cred eu că îmbrăţişează această idee. În momentul în care va exista o majoritate la nivelul Parlamentului, nu vă ascund că am discutat şi cu ceilalţi colegi din PSD şi PNL, cred că vom putea face un astfel de act, generic numit, fie că îl transformăm într-un act legislativ. Cu siguranţă, în momentul în care vom avea majoritate, voi pleda şi am certitudinea că vom reuşi să facem această conciliere şi acest parteneriat”, a declarat Daniel Constantin.
Întâlnire politică sau nu, ideea de a acorda consultanţă gratuită privind accesarea de fonduri europene unor persoane interesate este binevenită, din partea oricui.
Cât priveşte un parteneriat între stat şi Casa Regală, e o temă de gândire, o idee ce poate fi luată în seamă, la un moment dat, dacă poate fi benefică românilor. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co