Politica

La masa PSD-ului

La conferinţa de presă susţinută de PSD vineri, la Cornu, de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, şi senatorii Georgică Severin şi Daniel Savu, s-au pus pe tapet nu doar probleme ce ţin de zona politică, ci şi probleme administrative la nivel de judeţ.
Mircea Cosma a făcut câteva precizări legate de reabilitarea drumului judeţean 101G (Tătărani, Brazi, Tinosu, Şirna, Hăbud, Crivăţu), realizat împreună cu judeţul Dâmboviţa, şi problemele juridico-financiare care au apărut. Reabilitarea e parte a celor 124 de contracte finanţate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional Axa 2. În urma unor verificări impuse de către Comisia Europeană, s-au găsit 39 de contracte cu nereguli, printre care şi drumul judeţean 101G, pentru care cele două judeţe ar trebui să dea înapoi peste 1 milion de euro. „Pe teritoriul Prahovei este vorba de modernizarea a 23 de kilometri, la care se adaugă alţi 6,5 kilometri pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. După cum se ştie, este o lucrare care a fost finalizată la 31 mai 2010 şi la inaugurarea căreia a participat fără nicio reţinere şi Elena Udrea. Lucrarea a costat 5,13 milioane euro, iar la momentul respectiv nimeni nu a ridicat nicio obiecţie. Eu am primit ieri, un material de 11 pagini de la autoritatea de audit şi nu am apucat să-l parcurg integral. Am înţeles că autoritatea de management, care este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a avut o propunere de a se constata o abatere administrativă în cadrul procesului de atribuire. Concret, este vorba de faptul că doi dintre participanţii la licitaţie au contestat rezultatul, unul dintre ei a acceptat continuarea licitaţiei, iar cel de-al doilea nu a răspuns în niciun fel, ceea ce Comisia de licitaţie a considerat ca un răspuns tacit. Dacă se vor menţine concluziile autorităţii de audit, vor fi declarate ca neeligibile 25% din costurile lucrării, ceva mai mult de un milion de euro, bani pe care, proporţional, ar trebui să-i dăm noi, Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa”, a declarat Mircea Cosma.
Preşedintele CJ Prahova a precizat că va da un comunicat de presă cu privire la acest aspect.

Cum stă treaba…
În plan politic, în urma unor sondaje de opinie ce au avut în vedere notorietatea şi credibilitatea unor oameni politici din PSD, se pare că formaţiunea nu stă prea bine. Astfel, pentru funcţia de preşedinte al CJ, Mircea Cosma se situează în urma liberalului Teodor Meleşcanu, cu două procente, primul obţinând 62%, cel de al doilea 64%. La nivelul municipiului Ploieşti, pe primul loc se situează primarul Volosevici cu aproape 48%, pe locul doi este Iulian Bădescu cu 31,4% şi pe locul trei, Adrian Semcu. La Câmpina, după cum a precizat senatorul Georgică Severin, „primarul Tiseanu este pe primul loc, sub 50% şi asta mă face să-mi amintesc de anul de graţie 2000 când primarul Micu, cu un sondaj făcut de Metromedia Transilvania, avea 72% cu trei luni înainte de alegeri. Şi le-a pierdut!”
Cert este că, diferenţa dintre „sub 50%” după cum s-a exprimat Georgică Severin şi „peste 40%” cum de fapt stau lucrurile, înseamnă că primarul Horia Tiseanu e pe val, dar fără să se precizeze numele celui faţă de care acesta este mai bine cotat. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co