Administratie

Rectificare bugetară la Ploieşti

În cursul săptămânii trecute, într-o ședință a Consiliului Local Ploiești s-a votat o rectificare bugetară care a mai îndulcit sfârșitul de an al polițiștilor comunitari disponibilizați.

Aleşii ploieştenilor au votat încă o rectificare a bugetului local prin care s-au alocat bani pentru suplimente salariale, pentru proiecte de modernizare a unor străzi din cartierele Bereasca şi Mihai Bravu, dar şi pentru plata unui salariu compensatoriu pentru cei 49 de poliţişti comunitari disponibilizaţi la 1 octombrie.
Aceştia vor beneficia de un salariu compensatoriu, cuprins între 530 şi 840 de lei. La întrebări şi interpelări, consilierii au discutat despre interzicerea plantelor etnobotanice. Aşa cum era de aşteptat părerile sunt împărţite. Unii cred că aceste magazine ar trebui interzise.
“Trebuie să intreprindem şi noi ceva în acest sens, cum au făcut-o şi alte oraşe din ţară. Trebuie să aprobăm o hotărâre prin care să interzicem magazinele de etnobotanice. Este vorba despre copiii noştri şi nu putem sta nepăsători”, a declarat consilierul PSD Constantin Popa.

Cu duhul blândeții…
Alţi conssilieri cred că totul se poate rezolva şi cu măsuri mai blânde. “Am putea să interzicem amplasarea acestor magazine la mai puţin de un kilometru de instituțiile şcolare”, a precizat consilierul PNL Florin Sicoie.
La urechile aleșilor locali au ajuns şi problemele asociaţiilor de proprietari din oraş, care se lupta cu găurile financiare lăsate de administratori delapidatori. “Mai mulţi ploieşteni mi-au spus că nu se poate ca primăria să nu poată face nimic atunci când este vorba despre administratori hoţi.
Eu ştiu că avem un serviciu care îi poate controla pe aceşti administratori, pe care, de altfel, tot primăria îi acreditează. Nu ştiu acum dacă există şi personalul necesar pentru această activitate”, a declarat consilierul PSD Ion Eparu.
În plus, în cadrul ședinței s-a votat şi acordarea de scutire de la plata taxei pe clădiri şi a accesoriilor aferente, în cazul Asociaţiei Nevăzătorilor din România-Filiala Prahova, care desfăşoară activităţi social umanitare şi care a închiriat, concesionat şi primit în administrare sau folosinţă clădirea. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co