Imobiliare Valea Prahovei
Social

Recalificarea pe piaţa muncii

Persoanele care au rămas în şomaj şi nu reuşesc să se angajeze sunt ajutate de Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa” să se orienteze pe piaţa muncii.

Un proiect lansat la Sinaia, cofinanţat din Fondul Social European în parteneriat cu Internaţional Computer School şi Institutul pentru Politici Sociale, vine în sprijinul a 2.000 de români şi romi, care şi-au pierdut locul de muncă. „Proiectul va avea un impact pozitiv, în condiţiile în care avem reale probleme cu locurile de muncă pentru romi şi nu numai. Trebuie să gândim ceva mai responsabil în acest sens, să găsim nişte formule pentru sprijinirea reală a acestor oameni. Beneficiarii proiectului trebuie să gândească pozitiv, deoarece este o soluţie bună pentru viitor”, a precizat preşedintele Asociaţiei Partida Romilor din Ilfov, Villiam Oaie. Proiectul „Acces pe piaţa muncii, o şansă pentru tine” se va desfăşura pe o perioadă de 36 de luni, iar pe toată perioada derulării lui se va facilita integrarea social-profesională şi accesul la o calificare pentru şomerii tineri în nouă judeţe din ţară.

Proiectul era necesar
Reprezentanţii etniei rome, care au fost prezenţi la eveniment, spun că proiectul este binevenit în comunitatea lor şi reprezintă o reală mână de ajutor pentru cei care nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă.
„Proiectul va califica 2.000 de persoane pe piaţa forţei de muncă. România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce înseamnă educaţia nonformală. Cu alte cuvinte, persoanele care lucrau înainte sau după 1989 în uzine şi fabrici şi-au pierdut locurile de muncă din diverse cauze şi nu şi-au găsit un alt serviciu, deoarece nu au calificarea necesară. Venim în sprijinul lor, în ajutorul şomerilor de scurtă sau de lungă durată. Totodată, venim în sprijinul persoanelor de etnie romă care nu au un grad educaţional foarte înalt, dar care au nevoie de sprijin pentru a obţine o diplomă”, a declarat managerul proiectului, Iulian Paraschiv.
După încheierea acestui proiect, 2.000 de şomeri vor avea noi oprotunităţi de integrare pe piaţa muncii, vor fi ajutaţi să se orienteze către un loc de muncă şi nu în ultimul rând, vor fi încurajaţi să iniţieze chiar activităţi independente. Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co