Social

Recalificarea şomerilor din Comarnic

La sfârșitul săptămânii trecute, la Comarnic a avut loc o întâlnire între autorităţi şi locuitorii care nu au un loc de muncă.

Proiectul, finanţat din Fondul Social European, îşi propune formarea şi certificarea unui număr de 168 de persoane, reducerea şomajului de lungă durată şi creşterea oportunităţilor de angajare. În acest proiect sunt trei parteneri importanţi: solicitantul – Primăria oraşului Comarnic, AJOFM Prahova şi o firmă care va susţine aceste cursuri. „Am pus la punct câteva programe de calificare. Vom vedea către ce ar putea oamenii să se orienteze cel mai bine, potrivit aptitudinilor pe care deja le au, apoi persoanele respective vor intra în formarea profesională în cursurile pe care, în urma consilierii, le recomandăm”, a spus directorul societății respective, Mircea Matei.

Speranțe
Cei prezenţi au sperat ca aceasta să fie şansa lor de a avea un venit. Vârsta sau pregătirea pe care o au nu le-au permis până acum să îşi găsească o muncă potrivită. De obicei, atunci când celor din administraţie li se propune un astfel de proiect, sunt reticenţi, au teamă sau… indiferenţă, motiv pentru care nu se implică. La Comarnic, primarul a acceptat provocarea. „Am făcut o analiză comparativă pe numărul de şomeri din Comarnic cât şi din comunele Talea şi Secăria şi am constatat că numărul din ianuarie 2010 şi august 2010 este în creştere. Atunci, am luat decizia de a întocmi acest proiect pentru a recalifica şomerii pentru găsirea locurilor de muncă”, a precizat primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă.
Proiectul are susţinere şi la nivel judeţean. „Mă bucură foarte mult că deja, autorităţile publice locale au realizat faptul că sunt necesare astfel de proiecte şi nu le mai privesc cu atâta reticenţă cum le priveau acum ceva timp. Felicit Primăria Comarnic şi ceilalţi parteneri, AJOFM şi firma, pentru iniţiativa avută”, a declarat prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre.  Proiectul „Recalificarea şomerilor pentru incluziune” va dura zece luni şi rezultatele acestuia sunt aşteptate cu nerăbdare. D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co