Actualitate

Realitatea augmentata îi ajută pe copii ploiesteni să descopere corpul uman

Știați că inima noastră bate de peste 3 miliarde de ori de-a lungul vieții, că, pus cap la cap, sistemul sangvin al unui adult poate înconjura Ecuatorul de 4 ori, iar oamenii sunt singura specie cunoscută care se îmbujorează?

Astfel de informații surprinzătoare, dar și amuzante, sunt pilonii de bază ai expoziției educaționale „Corpul Uman pentru copii”, ce își deschide porțile începând cu 4 octombrie, într-un centru comercial din Ploiești.

Dedicată copiilor cu vârste între 5 și 14 ani, expoziția promite să le ofere micuților o incursiune inedită în lumea corpului uman, prin „stații” cu elemente interactive, realitate augmentată și provocări surpriză. Astfel, cu ajutorul unor ghizi special pregătiți, micii vizitatori vor putea explora organele vitale (creierul, inima, plămânii, stomacul, ficatul sau rinichii) prin intermediul unor machete tridimensionale de mari dimensiuni, dar și alte elemente ale corpului, precum scheletul osos și mușchi. Iar tehnologia modernă din spatele realității augmentate le va deschide o poartă virtuală spre alcătuirea internă a organismului.

Înconjurați de elemente de butaforie similare cu cele din muzee, copiii vor fi încurajați să pună întrebări, să atingă, să se joace și să exploreze cele cinci simțuri (auzul, pipăitul, văzul, mirosul și gustul). La finalul turului, ce durează aproximativ 50 de minute, toți micuții vor primi diplome de doctori. În plus, se vor putea fotografia singuri, sau alături de însoțitori, cu decorurile și elementele expoziției, pentru o amintire prețioasă din ziua în care au aflat cum funcționează inima, sistemul respirator, stomacul și sistemul digestiv.

Expoziția „Corpul Uman pentru copii” se va desfășura în perioada 4 – 28 octombrie, iar accesul se realizează pe bază de rezervare și bilet. Tariful este de 10 lei/copil, iar în cazul grupurilor de minimum 15 copii prețul scade la 7 lei/copil.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co