Actualitate

Politistii iau în vizor proprietarii de câini periculosi

Polițiștii inspectoratelor județene derulează, în perioada septembrie – octombrie, acţiuni de prevenire a oricăror incidente în care sunt implicaţi câinii periculoşi sau agresivi şi de verificare a modului în care proprietarii de patrupede respectă legislaţia privind regimul deţinerii acestora.

Poliția subliniază că este important ca deținătorii sau proprietarii acestor categorii de câini să cunoască și să respecte legislația în domeniu și precizează că dorește să aplice cu fermitate prevederilor legale din acest domeniu, atunci când se constată abateri de la normele legale incidente.

Drept argument al acestei acțiuni este adus faptul că, în primele patru luni ale acestui an, au fost constatate 74 de infracțiuni și aplicate 459 de sancțiuni contravenționale în domeniu.

Poliția Română amintește faptul că, potrivit legislaţiei, proprietarii sau deţinătorii câinilor periculoşi ori agresivi trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, să aibă capacitate deplină de exerciţiu şi să nu fi fost condamnaţi pentru comiterea vreunei infracţiuni contra persoanei.

De asemenea, aceştia au obligaţia să depună, la sediul poliţiei în a cărei rază teritorială este situat imobilul în care este deţinut câinele, o adeverinţă în fotocopie, eliberată de Asociaţia Chinologică Română, afiliată la Federaţia Chinologică Internaţională, precum şi o declaraţie pe propria răspundere cuprinzând mai multe date, printre care se numără: numărul de identificare al câinelui, aplicat prin tatuare sau microcip și existenţa unei asigurări de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de câini.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co