Actualitate

PSD-iştii ploieşteni protestează

Consilierii social democraţi ploieşteni au părăsit şedinţa ordinară, enervaţi că unul dintre proiectele de pe ordinea de zi nu era suficient fundamentat.

Proiectul cu pricina se referea la rectificarea bugetului local şi stipula alocarea din fondul de rezervă a sumei de zece milioane de lei pentru plata unei firme de consultanţă, pentru nişte proiecte cu fonduri europene. PSD-iştii au spus că în acest fel au tras un semnal de alarmă faţă de modul în care executivul PD-L înțelege să facă administraţie în Ploieşti.
În plus, chiar dacă gestul lor e radical şi, în principiu, nu schimbă nimic, aceştia au spus că e felul lor de a-şi face datoria faţă de alegători. “Cum poţi să reacţionezi când nimeni nu poate da detalii despre o firmă care va câştiga zece milioane de lei. La orice întrebare a noastră ni s-a spus că nu au datele la ei. Aşa că am solicitat ca acest proiect să se amâne pentru o mai
bună fundamentre”, a spus consilierul PSD Ion Eparu.

Momentul protestului
Numai că s-a trecut direct la votul proiectului. Acesta a constituit momentul în care social democraţii au protestat.
“Nu poţi fi părtaş la aşa ceva. Nici în comisie nu s-a discutat despre banii aceştia, după care ni se aduce în faţă un proiect despre care nimeni nu poate spune nimic”, a declarat şi consilierul PSD Constantin Popa. Social-democraţii nu au fost împotriva proiectului, pentru că ştiu că fondurile europene obţinute pe baza unor proiecte bine puse la punct sunt importante, dar au considerat că sunt puşi în faţa unei situaţii în care ar fi trebuit să decidă pripit.
În cele din urmă proiectul cu pricina a trecut cu votul consilierilor rămaşi în sală, dar protestatarii au ameninţat că vor recurge la acest gest şi în alte situaţii similare. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co