Actualitate

Tot mai puţine construcţii

Cu câţiva ani în urmă, în comuna Brebu se construiau tot mai multe case de vacanţă şi locuinţe, dar acum situaţia este cu totul alta.

Vânzarea terenurilor era o afacere foarte bună, pentru că localitatea Brebu are peisaje deosebite şi oferă liniştea pe care, în special bucureştenii, o caută. Din nefericire, criza a lovit şi în acest domeniu. Anul acesta, cererile pentru autorizaţii de construcţie au ajuns sub jumătatea nivelului celor din anii trecuţi. „În comparaţie cu 2007 – 2008, pentru locuinţe avem o reducere de la 60 la 25 de locuinţe pe an. Nici terenurile nu se mai vând, au scăzut şi preţurile…”, a declarat secretarul comunei Brebu, Laurenţiu Bogdan. Cei care nu au fost hotărâţi să-şi vândă terenurile atunci când oamenii din afara judeţului, în special, căutau zona potrivită pentru casa de vacanţă, acum nu mai au nicio şansă.
Preţuri de nimic
„Preţurile au ajuns acum între 10 şi 25 de euro, faţă de 40 sau 45 de euro, cât era evaluarea în anii trecuţi. Aceeaşi situaţie şi în cazul vilelor; de la 100.000 de euro, acum se vând şi cu 50.000 de euro”, a spus Laurenţiu Bogdan. Nu este deloc greu să obţineţi o autorizaţie pentru ridicarea unei locuinţe. „Pentru autorizaţie nu este nevoie de foarte multe: un arhitect care să facă documentaţia, se eliberează certificatul de urbanism, se dau avizele… Nu sunt foarte multe restricţii de construire, deoarece platoul este destul de bun. Vor fi câteva modificări prin noul plan urbanistic general al comunei, care a intrat în vigoare la 1 octombrie”, a mai spus Laurenţiu Bogdan. Cum criza nu va dura o veşnicie, oamenii rămân cu speranţa că pământurile lor vor avea din nou valoare. Până atunci, brebenii pot profita de zonă dacă se gândesc să promoveze pensiunile. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co