Actualitate

Amenzi de 20 000 lei pentru firmele de constructii din Prahova

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a derulat o nouă campanie pentru instruirea şi informarea lucrătorilor din domeniul construcţiilor, la finalul căreia au fost aplicate amenzi pentru neregulile descoperite.

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au verificat 30 de agenţi economici şi au depistat o serie de încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii.

Prin acestea se numără faptul că nu erau utilizate sprijiniri de maluri la şanţuri cu pereţi verticali, o parte din gropile săpate pentru fundaţiile stâlpilor de beton nu erau împrejmuite şi semnalizate corespunzător, iar planul propriu de securitate şi sănătate în muncă pentru lucrările executate nu era prezentat.

În alte cazuri, nu se efectuase o identificare a zonelor cu risc ridicat şi specific din cadrul şantierului, nu era semnalizată şi împrejmuită zona de lucru unde se executau lucrări de construcţii, iar platformele de lemn care făceau legătura (trecerea) între balcoane nu aveau montate balustrade de protecţie. De asemenea, planul propriu nu era vizat de coordonatorul de securitate şi sănătate în muncă şi de medicul de medicina muncii.

Inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru remedierea deficienţelor şi au aplicat patru amenzi în valoare de 20.000 de lei.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co