Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Puţini vor fi fericiţi cu apartamente ANL

În Câmpina, au avansat lucrările de ridicare a unui bloc cu locuințe ANL, dar puține persoane aflate pe lista solicitanților vor avea șansa de a locui în el.

De ridicarea unor locuințe cu fonduri ANL în Câmpina s-a vorbit pentru prima dată în urmă cu mai bine de șase ani și iată că acum, când probabil nimeni nu mai credea că se va face ceva, au apărut banii, iar pe strada Nouă, din cartierul Turnătorie, a fost demarată lucrarea de ridicare a unui bloc cu două scări, destinat familiilor de tineri sub 35 de ani. Primăria Câmpina va fi beneficiara lucrării şi tot ea, prin intermediul Consiliului Local, va hotărâ cine va locui în aceste apartamente. Nu va fi uşor, având în vedere faptul că cerea de locuinţe cu chirie este foarte mare, lucru generat şi de faptul că administraţia locală cere o chirie mai mică decât cea de pe piaţa liberă. „Este vorba despre un bloc cu două scări, care va avea parter, trei etaje şi mansardă, cu 40 de apartamente şi garsoniere. Vor fi date cu chirie, tinerilor, având în vedere că sunt blocuri ANL. Avem foarte multe solicitări de la tineri sub 35 de ani, având în vedere că aceste chirii către primării sunt puţin mai mici”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Cu ochii pe constructori
Fiind presat tot timpul de cererile tinerilor care sunt în căutarea unei locuinţe cu chirie, tineri care nu-şi permit cumpărarea unui apartament sau garsonieră, primarul verifică stadiul lucrărilor periodic, în încercarea de a urgenta finalizarea lucrărilor.
„Se pare că blocul va fi gata anul viitor, având în vedere că mai este mult de lucru la apartamentele şi garsonierele din această construcție cu două scări. Sunt două scări decalate spațial, astfel încât apartamentele și garsonierele să aibă cât mai multă lumină”, a spus Horia Tiseanu. În ceea ce priveşte ridicarea altor blocuri, prin intermediul ANL, nu mai există fondurile necesare. Dacă ar mai fi ceva bani, municipalitatea ar ridica un bloc de necesitate, în care să fie mutate persoanele care locuiesc în imobilele cu bulină roşie, până la definitivarea lucrărilor de refacere a structurilor de rezistenţă din spațiile locative respective. Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co