Imobiliare Valea Prahovei
Politica

PSD, contra împrumutului

Organizaţia PSD Ploieşti a ţinut să tragă un semnal de alarmă faţă de intenţia executivului ploieştean de a se împrumuta cu 40 de milioane de euro de la bănci pentru realizarea unor investiţii. Aşa că, înainte ca acest proiect să fie dezbătut în şedinţă de consiliu, pesediştii au ieşi la rampă cu declaraţii politice.

Social democraţii spun că Primăria este deja îndatorată foarte mult şi plăteşte de ani de zile credite anterioare. „Aş vrea să atrag atenţia asupra modului extrem de ascuns în care s-a lucrat în ceea ce priveşte acest proiect şi abia în această dimineaţă (n.r. – luni, înainte de şedinţă) am aflat pentru ce se vrea împrumutul. Există o listă de 14 investiţii care s-ar putea realiza din acest împrumut, toate importante, dar noi considerăm că mai trebuie discutat”, a declarat Ion Eparu, preşedintele PSD Ploieşti şi lider de grup al social democraţilor din Consiliul Local Ploieşti. Pesediştii sunt de părere că împrumutul nu este în niciun caz oportun acum. „Ca economist, vă pot spune că acest împrumut este o piatră de moară agăţată de gâtul viitorilor cetăţeni ai Ploieştiului, nu neapărat prin faptul că valoarea este mare, ci că vine într-un moment în care dobânzile vor fi împovărătoare şi rambursarea la fel. În plus, majoritatea proiectelor prevăzute aici nu sunt fezabile. Ca ploieştean, mi-aş dori să se realizeze toate, dar, fiind consilier, văd evoluţia investiţiilor în cei doi ani de mandat PD-L şi am foarte mari rezerve că ele s-ar putea realiza. După mine, cea mai importantă investiţie realizată de administraţia Volosevici este demolarea stadionului Ilie Oană”, a declarat Constantin Popa, consilier PSD.

Experimentul de la Ploieşti
Se pare, însă, că la mijloc ar fi vorba despre o directivă PD-L la nivel naţional.
„Este o gândire cu premeditare, legată de alegerile locale din 2012. După ce în presă au apărut articole despre acest împrumut, am fost sunat de colegi parlamentari din alte oraşe mari ale ţării unde există administraţie PD-L şi care mi-au confirmat că şi acolo se pregătesc documente pentru astfel de împrumuturi fantastice şi probabil că Ploieştiul este un experiment pentru a vedea cum se reacţionează şi dacă va trece aici, va trece şi acolo. De ce să fie lista de investiţii secretă? Ai nevoie de timp să dezbaţi aşa. Multe dintre aceste investiţii aveau alte surse de finanţare decât acest împrumut, inclusiv stadionul”, a declarat senatorul PSD, Daniel Savu.
De ani de zile, Primăria Ploieşti se tot împrumută. Împrumuturi au fost contractate în 1997, în 2001, în 2005, în 2007 şi în 2008.
Doar până la sfârşitul acestui an, municipalitatea trebuie să achite peste 3 milioane de lei.

Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co