Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Proteste împotriva benzinărilor

Nu mai suportăm preţul atât de mare al carburanţilor! O spun în cor toţi conducătorii auto din România, dar mai presus de toţi, transportatorii, aflaţi la limita răbdării.

Pe ei îi afectează cel mai mult creșterea din ultima perioadă şi tocmai de aceea, ameninţă cu proteste de mare amploare în situaţia în care Guvernul Boc nu va lua toate măsurile posibile pentru reducerea preţului benzinei. Transportatorii au luat foc după ce în presă a apărut un raport al fiscului în care era evidenţiat faptul că preţul carburanţilor a fost majorat nejustificat în 2010, acest lucru nefiind determinat de evoluţia cotaţiilor țițeiului la bursă, de cursul valutar sau taxele aplicate de stat. “Raportul pe care Guvernul l-a dat publicităţii este exact ceea ce noi atrăgeam atenţia de mult timp. Acum, nici noi, societatea civilă, şi nici Guvernul nu trebuie să ne oprim. Acţiunile noastre trebuie să continue, iar Guvernul trebuie să ia măsurile pe care le are la dispoziţie. Una dintre aceste măsuri este în primul rând amendarea companiilor petroliere care s-au unit în înţelegeri de tip cartel”, a declarat preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier, Augustin Hagiu
.
Justificarea
Companiile petroliere susţin că şi ele lucrează în pierdere în această perioadă de criză şi că preţurile corespund preţurilor pieţei, iar accizele sunt constante, fără să scadă aşa cum s-a promis din partea statului.
Alături de transportatori, au protestat şi cetăţenii. În toată ţara au fost organizate acţiuni de blocare a benzinăriilor, când mai mulţi conducători auto au vrut să plătească la pompa cu mărunţiş. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co