Actualitate

Fără bani de salarii

Bugetarii din comuna prahoveană Râfov riscă să rămână fără salarii. Doar pentru a acoperi sumele cuvenite funcţionarilor publici, poliţiştilor comunitari şi asistenţilor personali pentru persoanele cu handicap, ar mai fi necesari cel puţin 660.000 de lei.

Conform ordinului emis în urmă cu două săptămâni de către Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul  Administratiei şi Internelor, la Răfov, din necesarul de 205.000 de lei, au fost alocaţi doar 192.000. “Dacă am fi să ne luăm după suma alocată, noi nu am avea bani decât pentru personalul din învăţământ si handicap. Am făcut o adresă câtre Prefectură și Finanţe şi aşteptăm să se rezolve problema”, a declarat primarul comunei Râfov.  Funcţionarii publici sunt extrem de nemulțumiţi, mai ales că, după reducerea salariilor cu 25 de procente, acum riscă să rămână şi fără cei  4-500 de lei, cât primesc într-o lună, așa că mulţi se gândesc să îşi caute alte slujbe. „Până să ne reducă salariile cu 25%, nu m-am gândit să îmi caut un alt loc de muncă, dar de când a apărut situaţia asta mă gândesc serios şi la varianta acesta”, a declarat Niculina Micu, funcționară la Primăria Râfov.

Alte necazuri
Din păcate, problemele nu se opresc aici. Raţia de motorină alocată lunar poliţiştilor comunitari şi pentru primărie, de câte 75 de litri, este mult sub necesar. Aşa că, de cele mai multe ori, poliţistii pornesc la intervenţii cu bicicletele sau pe jos. Pentru situaţiile grave, edilul comunei scoate bani din buzunar pentru a putea agenții să-și facă datoria.
„De multe ori s-a întâmplat să rămânem fără motorină şi de multe ori s-a întâmplat să îl rugăm să ne ajute cu bani ca să putem merge pe teren. Când timpul ne permite, facem teren şi pe jos”, a declarat polițistul comunitar Cristina Marin.
Nici situaţia edilului nu este mai strălucită. Drumurile în interes de serviciu se fac tot pe banii personali.
„De doi ani de zile scot bani din buzunar atât pentru angajaţii primăriei, cât şi pentru poliţia comunitară, aşa că reducerea bugetară vine ca un trăznet pentru noi”, a spus edilul comunei, Mircea Chivu. În Râfov sunt 17 funcționari publici, 6 poliţiști comunitari și 47 de asistenţi sociali. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co