Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Locuinţele ANL din Sinaia nu pot fi vândute

Locuinţele ANL sunt scoase la vânzare către chiriaşi, însă nu toate primăriile pot suporta cheltuielile legate de intabularea în Cartea funciară, iar din această cauză procedurile stagnează. Este şi cazul administraţiei locale din Sinaia.

Din banii încasaţi din vânzarea apartamentelor şi garsonierelor ANL, bugetului local i-ar reveni un procent de 1%. Şi cum din cele 100 de familii sinăiene, doar 14 sunt interesate să cumpere imobilele în care locuiesc în prezent cu chirie, comisionul rămas în urma vânzării este prea mic pentru a acoperi cheltuielile primăriei. Conducerea administraţiei locale spune că legea ar trebui altfel concepută, deoarece nu poate fi aplicată. „Din păcate, deocamdată nu se poate pune în aplicare această vânzare până în momentul în care iniţiatorii legii nu găsesc o soluţie pentru cine va plăti intabularea apartamentelor. Ca să le vindem, primăria ar trebui să intabuleze toate cele 100 de locuinţe din banii contribuabilor din Sinaia, noi neîncasând niciun leu din vânzarea lor, pentru că toţi banii se duc către investitor, adică Ministerul Dezvoltării. Sunt costuri foarte mari, de ordinul sutelor de milioane, iar eu intenţionez să le vând, pentru că este interesul administraţiei locale să nu mai suporte întreţinerea lor, dar din păcate nu putem suporta intabularea dacă avem numai 14 persoane interesate să cumpere locuinţele”, a explicat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Cum rămâne
Aşadar, la Sinaia ANL-urile se vor putea vinde ori când vor fi de acord toate cele 100 de familii să cumpere locuinţele, ori când legea va fi modificată astfel încât primăriile să nu mai suporte cheltuielile de intabulare. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului speră să vândă 20.000 de locuinţe ANL pe care să obţină 500 de milioane de euro, însă deocamdată în puţine oraşe au fost demarate procedurile necesa  A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co