Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Copaci tăiaţi pe marginea DN 1

Traficul s-a desfăşurat cu dificultate timp de o zi pe Valea Prahovei. Pe mai multe tronsoane ale Drumului Naţional nr.1 circulaţia a fost blocată între Posada şi Sinaia din cauza mai multor arbori doborâţi la pământ de pădurari.

Copacii au fost tăiaţi, deoarece exista riscul ca o la un vânt puternic sau o ninsoare abundentă, să se prăbuşească peste maşinile care tranzitau zona sau peste firele de înaltă tensiune.
Treizeci de brazi putrezi sau dezrădăcinaţi din cauza zăpezii au fost marcaţi de reprezentanţii Ocolului Silvic, iar apoi tăiaţi. Reprezentanţii ocolului Silvic spun că acţiunea era extrem de necesară.
„În urma ninsorilor din ultima perioadă, foarte mulţi arbori au fost dezrădăcinaţi  de-a lungul Drumului Naţional nr.1.
Au fost puşi în valoare, după care i-am anunţat pe ceilalţi participanţi la această acţiune, adică reprezentanţii Drumurilor Naţionale, firma de electricitate, Poliţia Rutieră şi agenţii din subordinea noastră. Arborii tăiaţi prezentau un mare pericol pentru siguranţa circulaţiei”, a explicat şeful de district al Ocolului Silvic Sinaia, Florin Bucur.

Au tras pe dreapta
Şoferii au fost nevoiţi să aştepte mai bine de o jumătate de oră în coloană. Nu au fost anunţaţi că circulaţia este întreruptă de agenţii de poliţie, iar mulţi şi-au dat planurile peste cap din cauza blocajului.
„Am aşteptat mai bine de 20 de minute şi nu înţeleg de ce nu s-a anunţat la radio sau la televiziune această intervenţie. Mă grăbesc pentru că trebuie să ajung cu marfa la timp în Ploieşti. Oricum, chiar dacă avem de aşteptat, eu zic că este foarte bună ideea dânşilor. Când bate tare vântul şi circul pe Posada, mereu mă uit cu frică la copaci, deoarece mulţi nu sunt toaletaţi şi se pot rupe uşor”, a spus Marian Ivan. O parte din materialul lemons obţinut  va fi valorificat în perioada următoare, de Ocolul Silvic Sinaia. Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co