Social

Protest împotriva Codului Muncii

Codul Muncii i-a scos în stradă pe români. Joia trecută, mai multe proteste au tulburat liniştea marilor oraşe. Şi la Ploieşti, reprezentanţi ai celor cinci confederaţii sindicale şi-au strigat nemulţumirea în faţa Palatului Administrativ.

Peste 200 de sindicalişti din învăţământ, sistemul sanitar, muncitori de la fabrici au protestat faţă de modificările din Codul Muncii.
Toţi au cerut demisia Guvernului și plecarea președintelui Băsescu
de la Cotroceni. Noul Cod al
Muncii este considerat de toate cele
cinci confederații sindicale venite la pichetare … un adevărat genocid.
“Toți avem probleme… Dacă s-au desființat școli, toți avem probleme, dacă s-au desființat spitale, toți avem probleme”, a spus în fața mulțimii, liderul BNS Prahova, Costin Aldescu.

Viață grea
Oamenii au ajuns în sapă de lemn după ce Guvernul a impus măsuri de austeritate. Acum îşi văd iar locurile de muncă ameninţate.
“Am salariu de șapte milioane de lei vechi, fără bonuri, fără nimic. Dau două milioane jumătate pe bonuri, plus mâncare și celelalte”, a spus unul ddintre protestatari.
“Nu  putem să supraviețuim; am trei copii care au făcut facultăți, au învățat, pentru că așa i-am îndemnat, și nu au loc de muncă, pentru că nu-și găsesc, soțul este în vârstă și nu-și mai găsește loc de muncă…, s-a închis firma la care a lucrat… Suntem din ce în ce mai agresați, tuturor ne este frică de faptul că oricând am putea rămâne fără loc de muncă”, a spus o sindicalistă.
La protest au participat și angajații Centrului de Sănătate Bălțești care
și-au exprimat îngrijorarea față de transformarea unității în azil de bătrâni.  Sindicaliștii promit că vor picheta Prefectura Prahova în fiecare zi
de joi.
După data de 8 martie, când va fi depusă moţiunea de cenzură pe noul Cod al Muncii, vor organiza mitinguri la Bucureşti. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co