Imobiliare Valea Prahovei
Social

Numărul şomerilor începe să scadă?

Multe persoane din municipiul Câmpina, care nu au încă un loc de muncă, s-au înscris la diferite programe care le oferă cursuri de recalificare profesională.

Cu toate acestea, sunt încă şomeri care nu au multe speranţe de angajare fie din cauza vârstei sau a pregătirii. „Vorbim de statistica la nivelul lunii ianuarie 2011, care arată că în Câmpina este o pondere a şomajului de 4,4%. Avem 805 şomeri indemnizaţi şi 326 şomeri neindemnizaţi în evidenţă, adică 1.131 de persoane, din care 606 femei, locuitori ai municipiului”, a declarat şeful Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă din Câmpina, Liliana Vasile. Din statistici rezultă că numărul şomerilor este mediu, conform lunii ianuarie, comparativ cu ultimele luni ale anului 2010. „Au fost perioade în care a fost mai rău, perioade mai bune, acum ne situăm undeva la mijloc. Sunt persoane cărora le-a expirat şomajul şi e posibil să nu îi mai avem în evidenţă, chiar dacă nu şi-au găsit un loc de muncă”, a mai spus Liliana Vasile.
Odată cu venirea primăverii cresc şansele ca piaţa construcţiilor sau cea a turismului să renască şi să ofere mai multe locuri de muncă pentru cei care se descurcă foarte greu cu partea financiară. D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co