Social

Numărul şomerilor începe să scadă?

Multe persoane din municipiul Câmpina, care nu au încă un loc de muncă, s-au înscris la diferite programe care le oferă cursuri de recalificare profesională.

Cu toate acestea, sunt încă şomeri care nu au multe speranţe de angajare fie din cauza vârstei sau a pregătirii. „Vorbim de statistica la nivelul lunii ianuarie 2011, care arată că în Câmpina este o pondere a şomajului de 4,4%. Avem 805 şomeri indemnizaţi şi 326 şomeri neindemnizaţi în evidenţă, adică 1.131 de persoane, din care 606 femei, locuitori ai municipiului”, a declarat şeful Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă din Câmpina, Liliana Vasile. Din statistici rezultă că numărul şomerilor este mediu, conform lunii ianuarie, comparativ cu ultimele luni ale anului 2010. „Au fost perioade în care a fost mai rău, perioade mai bune, acum ne situăm undeva la mijloc. Sunt persoane cărora le-a expirat şomajul şi e posibil să nu îi mai avem în evidenţă, chiar dacă nu şi-au găsit un loc de muncă”, a mai spus Liliana Vasile.
Odată cu venirea primăverii cresc şansele ca piaţa construcţiilor sau cea a turismului să renască şi să ofere mai multe locuri de muncă pentru cei care se descurcă foarte greu cu partea financiară. D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co