Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Proiectului Comenius la Mithatpasha

În perioada 8-14 mai 2011, a avut loc ultima întâlnire a cadrelor didactice din cadrul proiectului Comenius, în parteneriat multilateral cu tema European Job and Career, în oraşul Izmir din Turcia. Gazdă a fost Liceul Tehnic şi Profesional Mithatpasha. Partenerul român din proiect, Clubul Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic a fost reprezentat la această întâlnire de doamna profesor Angela Năsulea, director al instituţiei, şi doamna Octavia Anghel, profesor de informatică. În cadrul acestei ultime întâlniri, s-a analizat modul în care programul de activităţi stabilit în comun, pentru primul şi al doilea an de desfăşurare al proiectului, a fost respectat şi dus la îndeplinire de către cele şase şcoli partenere din Italia, Spania, Turcia, Cehia şi România. Spre lauda echipelor de proiect din toate aceste şcoli, toate întâlnirile dintre elevi şi profesori planificate pentru primul an de desfăşurare a proiectului au avut loc, toate celelalte activităţi propuse s-au desfăşurat. Produsele finale ale acestui proiect vor fi publicate şi pe site-ul comun al partenerilor: www.eucareer.languages.ro, pentru a putea fi consultate cu uşurinţă de oricine ar fi interesat cum să găsească informaţii relevante despre modul de abordare a unui interviu pentru obţinerea unui loc de muncă, despre structura unui portofoliu lingvistic sau a unui portofoliu de activitate. Această întâlnire a fost de asemenea prilejul ideal pentru ca profesorii parteneri în proiect să cunoască cât mai multe despre modul de lucru cu elevii, despre modul de organizare a şcolii, despre sistemul de învăţământ din această ţară.
Nu în ultimul rând, a constituit şi prilejul de a cunoaşte câte ceva din istoria şi zestrea culturală atât de bogată şi îndelungată a oraşului Izmir şi a împrejurimilor acestuia, datorită eforturilor colegei de la şcoala turcă, doamna Oya Hatice Gokun, de a face şederea colegilor din proiect cât mai plăcută şi interesantă.
În final, aş dori să mulţumesc în primul rând echipei Comenius de la Bucureşti, pentru şansa acordată, apoi tuturor celor care ne-au susţinut şi sprijinit în realizarea activităţilor de proiect, inclusiv presei locale care a contribuit activ la diseminarea informaţiilor legate de proiectul nostru.
Profesor Angela Năsulea
www.clubulcopiilor.marthabibescu.ro

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co