Actualitate

Zona Garii de Sud, reamenajata complet

Consilierii municipiului Ploiești au aprobat, în ședința de joi, indicatorii tehnico-economici pentru noua legătură între Gara de Sud și Gara de Vest din Ploiești.

Investiţia se va ridica la peste 140 de milioane de lei, din care numai 2% se vor asigura din bugetul local, restul reprezentând finanțare europeană.

Potrivit proiectului, legătura pe străzile Depoului – Rudului se va realiza pe câte două benzi, de câte 5,5 m fiecare, iar de la Gara de Vest până pe Rudului se va circula pe patru benzi.

La Gara de Sud va fi realizat un terminal, dar și 48 de locuri de parcare, în timp ce la Gara de Vest vor fi realizate 50 de locuri de parcare, chiar lângă gară, și alte 16 locuri de parcare pe strada Libertății, ceea ce va însemna reamenajarea completă a zonei așa cum este cunoscută acum.

Mai ales că proiectul prevede și dispariția din peisaj a tarabelor din faţa gării, dar şi a staţiei Coreco pentru autobuze și troleibuze. Aceasta din urmă va fi mutată chiar lângă fântâna arteziană, adică pe actualele benzi de circulație.

Proiectul prezentat în Consiliul Local a fost votat cu unanimitate de voturi.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co