Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Profesorii, şomeri de bună voie

Liderii de sindicat din învăţământ au previziuni sumbre în perspectiva viitorului an şcolar, referitoare la capacitatea unora dintre profesori de a mai sta la catedră. Financiar vorbind!
După ce au primit semnale din partea profesorilor, că vor fi nevoiţi să renunţe la serviciu din cauza lipsei banilor, liderii de sindicat din branşă spun că menţinerea măsurilor de austeritate impuse de guvernanţi afectează încă o dată salariile dascălilor, care vor pleca acasă cu aproximativ 45% mai puţini bani, din cât ar fi trebuit.
Semnale au fost primite în special din partea celor care predau la şcoli foarte îndepărtate de domiciliu.
„Deşi noi am câştigat în instanţă cei 25% tăiaţi de Guvern, ca măsură de austeritate, ne-am trezit acum că din cei 6% din PIB acum sunt doar 3% pentru învăţământ. Asta înseamnă nicio investiţie în învăţământ, în burse sau infrastructură”, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Prahova, Gheorghe Giurumescu.

I-au ajuns greutăţile
În aceste condiţii, profesorilor li se vor tăia toate sporurile, iar debutanţii vor primi salariul minim pe economie. „Mulţi dintre ei deja au venit să ne spună că nu le ajung banii pentru bănci sau pentru viaţa de zi cu zi. În loc să le crească salariile, de doi ani acestea scad. Acum s-a ajuns la o diminuare de  40-45%. Mulţi vor trece în şomaj. Nu se mai dă spor de stres sau spor de vechime sau de continuare a activităţii în învăţământ. Profesorii sunt puşi pe aceeaşi treaptă ca şi asistaţii social”, a mai declarat Gheorghe Giurumescu.
La începutul lunii viitoare ,va avea
loc, la nivel naţional, o întâlnire
a sindicaliştilor în timpul căreia aceştia vor hotărî un calendar al mişcărilor sociale. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co