Tabără de creaţie la Aluniş
Tabăra de iniţiere în Artele Plastice de la Aluniş a ajuns la cea de-a 14-a ediţie.
An de an, timp de două săptămâni, copii de toate vârstele lucrează cu mare drag şi chiar descoperă noi pasiuni în această tabără. La actuala ediţie, 22 de micuţi au realizat lucrări pe care le-au expus duminica trecută, atunci când a avut loc vernisajul de închidere. „Am făcut teme româneşti, pictură în acuarelă, peisaje şi teme japoneze, măşti şi figurine din hârtie”, a explicat instructorul voluntar Laura Caraman.
Cele două săptămâni au fost o paralelă între România şi Japonia, instructorii voluntari învăţându-i pe cei mici ce înseamnă culturile acestor naţiuni. „Trebuie să ai îndemânare să faci flori din hârtie, dar copiii s-au descurcat foarte bine. Dacă îşi doresc, reuşesc”, a spus instructorul voluntar Cristiana Buzilă.
De-a lungul celor 14 ediţii, prin această tabără au trecut şi copii care au descoperit pasiunea pentru artă şi au urmat şcoli, licee şi facultăţi de profil. Printre ei se numără actuala organizatoare, Laura Caraman.
Idei împărtăşite
În ultimele zile de activitate, schimbul de experienţă s-a făcut cu cei care au participat la o tabără de creaţie din Dâmboviţa. „Am avut ca oaspeţi copiii de la şcoala de vară din Ciocăneşti, şapte tineri care au lucrat alături de noi. Sperăm într-o colaborare pe termen mai lung”, a spus directorul Căminului Cultural din Aluniş, Karmen Caraman. Copiii sunt fascinaţi de lucrările pe care nici ei nu au ştiut că le pot realiza… „A fost frumos în tabără. Am mai participat şi anii trecuţi şi mereu avem ocazia să învăţăm lucruri noi”, a povestit unul dintre copii. Voluntariatul şi relaţionarea în cadrul taberelor organizate cu scopul dezvoltării abilităţilor practice sunt din ce în ce mai căutate, într-o copilărie a tehnologiei. Diana ROMAN