Administratie

Probleme cu sensurile giratorii, pe Centură

Anunțată ca o investiție ce va fi realizată în timp record, reabilitarea și, implicit, modernizarea Centurii de Vest a Ploieștiului a trecut, deja, peste mai multe date limită de finalizare a lucrărilor.

Săptămâna trecută, constructorul a solicitat din nou amânarea recepției, după ce s-a constatat că cele trei sensuri giratorii de pe acest tronson, în lungime de 12 kilometri, au fost realizate greșit. Mai exact, movilele centrale ale acestor sensuri sunt prea înalte și se impune refacerea lor. “S-a spus că se proiectează conform standardelor europene, dar nu este așa și atunci se refac și se aduc la o înălțime corespunzătore, pentru că au fost și accidente…”, a declarat șeful Secției Drumuri Naționale Prahova, Valerian Manta. Angajații constructorului au trecut, deja, la modificarea sensurilor din intersecțiile de la Bărcănești, Mitica Apostol și Strejnic, care ridicau probleme conducătorilor auto, din cauza lipsei de vizibilitate. Acestea au fost realizate la înălțimea de un metru si 10 centimetri și se impune reducerea lor la jumătate.
Costul aproximativ pentru un singur sens este de 500 de milioane de lei vechi, sumă în care intră și branșamentele electrice.

Opinii și opinii…
“A fost prea înalt, nu era vizibilitate”, a spus unul dintre angajații firmei de construcții care execută lucrările. Fapt confirmat și de către participanții la trafic. “Obtura, oarecum, dar nu atât încât să se reia toată lucrarea”, a spus un conducător auto. “Nu era vizibilitate, dar trebuia făcut bine de la început. Acum îl dărâmă și fac altul, așa e la noi în România, sunt toate invers, în loc să meargă bine”, a fost de părere un alt șofer. “Sunt mai înalte decât era necesar și atunci, constructorul, pe cheltuiala lui, le reface”, a explicat Valerian Manta.
În aceste condiții, constructorul a solicitat amânarea termenului de recepție a lucrărilor, pentru luna septembrie. Reabilitarea Centurii de Vest a Ploieștiului a început în urmă cu aproximativ trei ani, costul inițial al lucrărilor fiind calculat la 76 de milioane de lei noi. Acum, însă, se vorbește de cel puțin o dublare a sumei respective.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co