Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dacă e să fii bugetar, fii în Primăria Câmpina!

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ultima şedinţă, un proiect privind acordarea unor suplimente salariale pentru o parte a funcţionarilor publici, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Primăriei Câmpina.

„Impactul aplicării legii nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice a determinat reducerea în anul 2010, faţă de 2009, până acum, cu procente cuprinse între 25 şi 50% a veniturilor funcţionarilor publici, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aparatului de specialitate al primarului, acest lucru fiind posibil, deoarece drepturile salariale în anul 2009 erau completate de primele acordate prin constituirea fondului de premiere de 10%, salariile de merit, plata orelor suplimentare, sporul de dispozitiv în cuantum de 25% etc., iar reducerea salariilor cu încă 25%, începând cu luna iunie va duce la încasarea cuantumului salariilor la nivelul anului 2004, conform situaţiei pe care o anexez. Suplimentele astfel calculate acoperă, în medie, aproximativ 7% din drepturile salariale pierdute la nivelul instituţiei”, se arată, între altele, în expunerea de motive a primarului Horia Tiseanu, cu privire la proiectul în cauză.

Nu sunt pentru toată lumea
Din păcate, dacă pentru unii dintre câmpineni această măsură constituie o veste bună, pentru alţii nu aduce nicio schimbare favorabilă. Asta deoarece de aceste suplimentări vor beneficia funcţionarii publici din aparatul administrativ al primarului, cei din sectorul Ordine Publică, respectiv Poliţia Comunitară, şi cei din compartimentul de Evidenţă a Persoanei. În mod cert, personalul contractual nu va beneficia de aceste suplimentări. Adică, nu vor primi bani în plus cei de la Cultură, Seră şi Parcare, Sănătate şi Creşa. Această iniţiativă a primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu dovedeşte faptul că se stă bine la capitolul buget, autorităţile având un fond de rezervă pentru aceste suplimente salariale, cu care va acoperi diferenţa de 25% care va fi luată din salariile funcţionarilor publici, în urma măsurilor de stopare a crizei luate de către Guvernul României. Ele vor fi acordate pe o perioadă limitată de timp, în baza acestui fond existent.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co