Actualitate

Câmpinenii, fraţi cu macedonenii

Municipiul Câmpina a strâns relaţiile de prietenie şi colaborare cu încă o localitate din afara graniţelor ţării. Săptămâna trecută, oraşul de pe Valea Prahovei a dat mâna cu un oraş din Macedonia.

O vizită „fulger” a unei delegaţii a oraşului Kumanova, în municipiul Câmpina, s-a încheiat cu semnarea unui acord de înfrăţire între cele două localităţi.
După o scurtă vizită pe la câteva dintre obiectivele din municipiul Câmpina, oaspeţii au poposit la Casa Tineretului, în sala George Hanibal Văleanu, unde cei doi primari au discutat despre oportunităţile pe care le poate aduce această înfrăţire.
„Municipiul Kumanovo este o localitate mai mare decât oraşul nostru, care doreşte să se înfrăţească cu oraşul de pe Valea Prahovei, al doilea din judeţul Prahova”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
„Nu am ştiut, până nu am venit aici şi ambasadorul nostru ne-a povestit, că oraşul Câmpina este unul dintre cele mai frumoase din judeţul Prahova. Înainte să vin aici, nu ştiam unde vin, ce fel de oameni voi întâlni, dar astăzi m-am convins că am ajuns în locul în care trebuie şi la oamenii care trebuie”, a spus, la rândul său, primarul oraşului Kumanovo, Zoran Damjanovski.

Alţi oaspeţi de seamă
Se poate spune că „artizanul” înfrăţirii dintre cele două localităţi a fost ambasadorul Macedoniei în România, Ljupco Arsovski, care a vrut cu adevărat ca „uniunea” dintre cele două oraşe să devină reală.
Una dintre persoanele care au participat la semnarea actelor ce au dus la înfrăţirea cu locuitorii din Kumanovo a fost preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova şi, în acelaşi timp, consulul onorific al Macedoniei, Aurelian Gogulescu. Acesta a vorbit mai ales despre beneficiile pe care ambele oraşe le-ar putea avea în urma schimbului de experienţă şi a relaţiilor economice.
„Semnarea acordului de înfrăţire, de prietenie, alături de celelalte acţiuni anterioare, pe care le-am organizat în relaţia cu Macedonia, mai precis organizarea vizitei delegaţiei care a însoţit vizita oficială a preşedintelui Traian Băsescu în Macedonia, luna trecută, cred că reprezintă încă o dovadă că Prahova, alături de Ambasada Macedoniei la Bucureşti, este un bun ambasador al Macedoniei în România”, a declarat Aurelian Gogulescu.
În finalul întâlnirii, s-a trecut la semnarea actelor.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co