Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Dublu asasinat la Urlaţi – Un bolnav psihic a căsăpit cu flexul doi fraţi

victime-asasinatVictimele, în vărstă de 35, respectiv 52 de ani, au fost măcelărite de cel pe care îl tocmiseră să le taie lemnele. Acesta era un vechi pacient al Spitalului de Neuropsihiatrie Voila.

Oribila crimă s-a petrecut în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2010. Agresorul, Alexandru Vişan, în vârstă de 27 de ani, a mers la cei doi fraţi să-i ajute la tăiatul lemnelor. Când a fost îmbiat cu băutură, a uitat repede că boala sa psihică, debilitatea, îi interzice să consume alcool. A pus mâna pe pahar şi s-a luat la harţă cu cei doi. Vecinii victimelor au descoperit crima abia după patru zile, după ce i-au tot sunat pe fraţi şi aceştia nu răspundeau. „M-am uitat mai întâi pe geam şi am văzut măcelul. Unul dintre cei doi era desfăcut la pantaloni şi celălalt îi avea traşi de pe el. La cel mai mare, nici nu se mai vedea faţa, iar la celălalt erau cam 15 lovituri de cuţit, aşa la prima vedere. Toată cearta lor, se spune că a început de la un casetofon, că fraţii nu au vrut să i-l dea”, a declarat Nicolae Dobre.

Faptă recunoscută
„Victimele au fost lovite cu cuţitul, scaunul şi flexul. Au fost desfigurate şi au fost dificil de identificat, pentru că feţele lor erau marcate de lovituri. Autorul are afecţiuni psihice şi a fost internat de mai multe ori, ultima dată în aprilie 2009. A recunoscut comiterea faptei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, procurorul Daniel Ghiţă.

Pedepsit sau nu?
După ce a fost prins de poliţişti, autorul crimei a fost internat într-o secţie de psihiatrie şi urmează să fie expertizat medico-legal pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul comiterii faptei.
„Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar de mic copil el a suferit. Avea altercaţii cu tatăl lui. Nu era violent, se ducea la oameni şi muncea. Mie nu îmi era teamă de el. Nu ştiu dacă a fost el, lumea vorbeşte. După cum îl cunosc eu, era de stat acasă, nu să stea în spital închis. Mie mi-a spus că a tăiat lemne o zi întreagă. Am găsit buletinele morţilor în ladă la el. Eu îi dădeam medicamentele şi să mănânce. Doctorul de la spitalul Voila i le-a recomandat. Era paşnic de obicei, dar în momentul în care îl supărai nu te mai inţelegeai cu el. Avea o stare nervoasă şi puteri foarte mari. Într-un astfel de moment a sărit şi la tatăl lui şi l-a bătut”, a recunoscut Elena Vişan.
În ceea ce priveşte consecinţele penale ale faptei sale, având debilitate recunoscută de medici este foarte posibil ca el să nu răspundă penal niciodată pentru faptele sale şi să fie închis într-un spital de profil.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co