Actualitate

Bănci escrocate cu acte false

Membrii unei reţele infracţionale au făcut împrumuturi bancare uriaşe în numele unei societăţi comerciale din Sinaia, cu activitate suspendată

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Prahova au reuşit să prindă câţiva dintre membrii acestei reţele în timp ce contractau credite la mai multe unităţi bancare de pe raza judeţului nostru. Pe 13 ianuarie, poliţiştii l-au prins pe un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Ciorani, când încerca să contracteze un credit de 20.000 lei, de la o unitate bancară, cu documente falsificate.
Totodată, poliţiştii au mers pe firul contractelor ilegale şi au mai descoperit încă patru persoane implicate în această operaţiune. Doi bărbaţi din comuna Ceptura şi unul din Ciorani obţinuseră, în perioada decembrie 2009-ianuarie 2010, suma de 73.000 de lei, prin aceeaşi procedură, de la o unitate bancară. Cei trei se folosiseră de documente falsificate de o tânără în vârstă de 31 de ani, din Piteşti, căreia beneficiarii îi predau, de regulă, o parte importantă din suma obţinută prin fraudă.

Reţea extinsă
De altfel, femeia era urmărită general pentru efectuarea unei condamnări pentru acelaşi gen de infracţiuni. Cei cinci au fost reţinuţi în arest preventiv pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune şi uz de fals, dar cercetările continuă, pentru că anchetatorii au semnale că reţeaua este mult mai mare, ea întinzându-se în judeţele Dâmboviţa, Argeş şi în municipiul Bucureşti. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co