Actualitate

Afaceriştii câmpineni vor banii europeni!

Cotizăm mai mult la Uniunea Europeană decât reuşim să accesăm! Aceasta a fost concluzia trasă în urma unei întâlniri a oamenilor de afaceri desfăşurată la un hotel din Câmpina

La întâlnirea de săptămâna trecută, au participat reprezentanţii a peste o sută de societăţi comerciale. Scopul acţiunii a fost acela de a asculta părerile reprezentanţilor unei firme de consultanţă, care, în ultima perioadă, a reuşit să atragă fonduri europene pentru aproximativ 300 de societăţi. Li s-a explicat oamenilor de afaceri care sunt oportunităţile pentru următoarele şase luni. „Care sunt beneficiarii eligibili? Sunt IMM-urile, microîntre-prinderile, întreprinderile mici şi întreprinderile mijlocii. Aici, mă refer doar la următoarele şase luni, pentru că au fost şi întreprinderile mari, dar noi vorbim doar din iulie până în decembrie. Adică anumitor întreprinderi cu de la unu la nouă angajaţi şi care nu au cifră de afaceri sau active totale mai mari de două milioane de euro”, a spus Eduard Boanger.

Să înţeleagă afaceriştii!
S-a dovedit că se poate şi că se pot atrage fonduri de la UE, dacă oamenii de afaceri doresc cu adevărat. Nu de alta, dar nu este… profitabil să dăm mai mulţi bani decât luăm.
„Este normal, este business-ul lor, este o activitate importantă pentru noi, pentru toţi, şi este normal să fie interesaţi. Vrem să arătăm că, de fapt, aceste fonduri pot fi accesate şi că trebuie să facem ceva pentru a fi accesate, pentru că, în momentul de faţă, absorbţia este foarte mică în România, cotizăm mai mult la Uniunea Europeană decât luăm de la Uniunea Europeană, deci nu avem niciun beneficiu, avem numai dezavantaje, deocamdată, din acest punct de vedere. Aşa că eu spun că, prin astfel de acţiuni concrete – am mai făcut una la Ploieşti -, vom reuşi să obişnuim oamenii cu gândul că aceste fonduri europene sunt accesabile şi chiar să trecem la lucru, concret”, a declarat omul de afaceri câmpinean Virgil Guran.
La întâlnirea oamenilor de afaceri cu reprezentanţii firmei de consultanţă a mai fost acreditată ideea că accesul la informaţii referitoare la fonduri se face foarte uşor. Cât de accesibile sunt, însă, acestea, depinde de modul în care se implică fiecare firmă în parte.Relu NISTOR

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co