Actualitate

Sinăienii vor avea fraţi în Anglia

poza-partteneriat-sinaiaStaţiunea Sinaia a pus bazele unui nou parteneriat cu o localitate din străinătate. De această dată, este vorba despre Thame, o aşezare din vecinătatea Oxford-ului. Discuţiile de principiu derulate între reprezentanţii localităţilor au vizat, în principal, turismul.

Sinaia este gata pentru o nouă înfrăţire. O delegaţie oficială formată din reprezentanţi ai conducerii staţiunii s-a întâlnit cu reprezentanţii localităţii Thame de lângă Oxford, pentru a purta discuţii despre o eventuală colaborare. În urma întâlnirii, care a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, s-a stabilit derularea mai multor schimburi de experienţă pe plan educaţional, iar contractul între oraşul de pe Valea Prahovei şi cel din Anglia va fi semnat anul acesta.
„Întâlnirea cu cei din localitatea Thame a avut rolul de a consolida relaţiile şi de a realiza noi punţi de colaborare. Alături de noi a fost şi directorul Şcolii „George Enescu” din Sinaia şi cred că putem avea schimburi de experienţă pe învăţământ, administraţie locală. Ei au un alt sistem şi cred că avem ce învăţa unii de la alţii”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Ambasadorul sprijină parteneriatul
În timpul vizitei, delegaţia sinăiană s-a întâlnit şi cu ambasadorul României la Londra. Discuţiile s-au axat pe turism, deoarece administraţia locală şi-a propus să atragă cât mai mulţi vizitatori din Marea Britanie, în staţiunea de pe Valea Prahovei.
Deja, conducerea Primăriei Sinaia şi-a declinat intenţia de a participa, în cursul anului viitor, la un târg de turism ce se va organiza la Londra, pentru a promova ofertele societăţilor din industria hotelieră şi de agrement şi obiectivele importante din zonă, care merită să fie vizitate de către occidentali. A. A.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co