Actualitate

Sprijin pentru manageri şi angajaţi

camera-de-comertSala Europa a Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova din Ploieşti a găzduit lansarea proiectului „Sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi în vederea îmbunătăţirii competenţelor în perspectiva dezvoltării durabile”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie România, manageri şi angajaţi ai unor firme locale, precum şi reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare, Dezvoltare pentru Protecţia Mediului. Sursa de finanţare a proiectului, care va viza formarea a peste 2.000 de angajaţi şi manageri din patru regiuni ale ţării, este Fondul Social European.
„Acest proiect are ca obiectiv final instruirea angajaţilor din diferite domenii de activitate, aceasta făcându-se pe diferite nivele, adică la nivelul de vârf al managementului şi la nivelul angajaţilor. Aceasta este noutatea proiectului, pentru că, de obicei, fondurile sunt alocate, în general, pentru instruirea managerilor şi mai puţin a angajaţilor, care lucrează direct în producţie”, a explicat responsabilul financiar al proiectului, Mariana Badea.

Instruire în diverse domenii
Proiectul urmăreşte formarea profesională la locul de muncă, îndrumarea tehnică de specialitate şi elaborarea de strategii tehnologice personalizate de control al poluării şi promovarea culturii ecologice şi a dezvoltării durabile. Participanţii la proiect provin din domenii ca industria metalurgică, chimică şi de prelucrare a cauciucului, construcţii şi fabricarea materialelor de construcţii şi din industria prelucrătoare de ţiţei. Totodată, interesate au fost şi firme de consultanţă. „Pentru mine, ca manager al unei firme de consultanţă, este foarte important, în primul rând, a cunoaşte problematica şi informaţia care este vehiculată în mediul de afaceri prahovean şi, bineînţeles, la nivel naţional. Este foarte important să fiu bine informată despre căile şi direcţiile de acţiune ale firmelor pentru o dezvoltare durabilă şi, bineînţeles, este important pentru mine să-mi pot susţine clienţii cu care lucrez”, a declarat Daniela Manea, unul dintre participanţi.
Cursurile sunt gratuite şi au atras, deja, mai mulţi cursanţi. După finalizarea lor, se speră că atât managerii, cât şi angajaţii îşi vor îmbunătăţii cunoştinţele teoretice şi mai ales pe cele practice, privind modalităţile de organizare a activităţii întreprinderilor, respectiv cele de abordare a producţiei din perspectiva externalităţilor negative de natura ecologică.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co