Politica

Primarul Horia Tiseanu crede că minciunile şi mesajele populiste ale liberalilor câmpineni nu vor păcăli electoratul

Odată cu aprobarea, de către Guvern, a tuturor actelor normative care reglementează pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale, se poate spune că a început şi numărătoarea inversă pentru scrutinul din 10 iunie. Campania electorală oficială va debuta pe 11 mai. Chiar dacă până atunci ar mai fi aproape două luni, scena politică locală clocoteşte. Bătălia cea mai dură se va da, mai mult ca sigur, pentru funcţia de primar al Câmpinei, unde favorit este actualul edil, Horia Tiseanu, preşedinte al organizaţiei locale a PDL. După cum ne-a declarat zilele trecute, Horia Tiseanu nu se teme de campania care va urma, deşi recunoaşte că se aşteaptă la orice din partea contracandidaţilor săi, în special din partea liberalilor. „De mai bine de un an, de când şi-au anunţat candidatul la Primărie şi şi-au început campania electorală, peneliştii mă atacă sistematic. Se leagă de câte un subiect pe care îl interpretează în felul lor, fără legătură cu realitatea, apoi o ţin una şi bună. Habar nu au de administraţia locală, de legislaţia în vigoare, de ceea ce ne este permis ca şi autorităţi publice în relaţia cu mediul privat, cu autorităţile judeţene sau centrale. Trebuie să recunosc că mă deranjează această manipulare a electoratului, pe care o practică Virgil Guran şi oamenii săi, dar sunt convins că locuitorii municipiului vor şti să discearnă între mesajele populiste şi bunele intenţii materializate în lucrări adevărate, între dorinţa unora de a ocupa funcţii, de a avea privilegii şi dorinţa mea de a continua proiecte importante pentru această localitate”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.

„Sunt acuzat de lucruri care nu au legătură cu realitatea!”
Recent, la un post judeţean de televiziune, Virgil Guran a luat în derâdere unele dintre proiectele primarului Tiseanu şi apoi l-a criticat pentru alte lucruri care nici măcar nu s-au întâmplat aşa cum le-a prezentat liderul liberal. „Nu ştiu de ce dl. Guran consideră că este o glumă propunerea mea de a transforma Câmpina în staţiune turistică. Dacă Breaza este staţiune turistică de interes local, în condiţiile în care nu are nici jumătate dintre obiectivele pe care le avem noi, de ce n-ar fi şi Câmpina? Eu doresc doar să dăm o nouă valenţă localităţii noastre în perspectiva atragerii de noi fonduri şi înfiinţării de noi locuri de muncă. Sigur, Câmpina rămâne un oraş industrial, dar asta nu înseamnă că nu putem dezvolta şi ramura turistică a economiei locale, profitând de amplasarea geografică a Câmpinei, de obiectivele turistice de la noi şi din împrejurimi”, a afirmat primarul Horia Tiseanu. În ceea ce priveşte acuzaţiile pe care Guran i le-a adus în legătură cu desfiinţarea echipei FCM Câmpina şi intenţia de a deschide un cazinou la Casa Tineretului, primarul spune că vorbele aruncate de liberal nu au legătură cu ceea ce s-a întâmplat în realitate. „În ceea ce priveşte cazinoul, este exact pe dos. Noi am dorit să concesionăm hotelul de la Casa Tineretului în speranţa că va veni un investitor cu bani, care să modernizeze acest obiectiv, fiind nevoie de fonduri considerabile, pe care bugetul local nu şi le poate permite. Nici nu s-a pus problema unui cazinou, ba chiar am interzis acest lucru, iar dovadă este caietul de sarcini propus de mine şi aprobat de Consiliul Local, în care scrie negru pe alb că este interzisă deschiderea unui cazinou sau practicarea unor jocuri de noroc în incinta Casei Tineretului, inclusiv în hotel. Iar cu echipa de fotbal FCM Câmpina, vă reamintesc faptul că preşedintele clubului, dl. Ştefan Chiţu, a luat decizia desfiinţării, invocând fondurile insuficiente alocate de la bugetul local. De fapt, noi îi dădeam atunci o parte din suma totală, pentru ca ulterior, prin rectificare, să suplimentăm banii, lucru pe care i l-am şi comunicat. Dl. Chiţu avea, însă, alte planuri, oricum intenţiona să renunţe la echipă pentru că avea pregătită o altă soluţie de management. Ştiţi că, imediat după desfiinţarea FCM Câmpina, s-a implicat în conducerea unei echipe din Ploieşti. Totul era aranjat. Aşa că, nu eu am desfiinţat echipa de fotbal!”, a precizat primarul Tiseanu.

„În loc de idei şi programe, unii vin cu fluturaşi…”
În urmă cu câteva săptămâni, în Câmpina au fost distribuţi fluturaşi în care Horia Tiseanu apărea alături de Emil Boc şi Roberta Anastase, cu mesajul de continuitate. „Nu am distribuit noi aşa ceva, dar acesta a fost scopul celor care nu au ce face, nu au cu ce să-şi umple timpul: lumea să creadă că PDL împarte fluturaşi, că PDL îşi face campanie în… afara campaniei. E o manevră puerilă. Vreau ca populaţia să ştie că nu mă caracterizează astfel de acţiuni, eu respect perioada de campanie electorală şi îi respect prea mult pe câmpineni pentru a mă ocupa cu acţiuni electorale când la Primărie avem atât de multă treabă. Pe de altă parte, asocierea mea cu lideri naţionali ai partidului, într-o perioadă dificilă pentru întrega ţară, a fost gândită cu un anumit scop de către cei care au împărţit aceşti fluturaşi. Sunt de acord că, poate, au existat şi unele greşeli la guvernare, inerente în timp de criză, că au fost luate măsuri care au afectat populaţia, din cauza crizei economice mondiale, ceea ce a redus cota PDL. Dar eu vreau să fiu judecat de câmpineni pentru guvernarea locală şi nu naţională, pentru activitatea mea ca primar al Câmpinei. Nici nu mă dezic de partidul pe care îl reprezint şi de liderii lui naţionali. Nu sunt acest gen de politician, care să-şi critice colegii în momente mai grele şi apoi să caute o umbrelă politică mai comodă”, a declarat Horia Tiseanu. Primarul a mai spus că ar prefera să se bată în idei şi programe cu contracandidaţii săi şi regretă că încă se mai practică astfel de metode ieftine de discreditare. (C. N.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co