Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Câmpina – Câştigător, Horia Tiseanu – învins, Virgil Guran

Acelaşi primar, alt Consiliu Local
Candidaţii care s-au luptat pentru funcţia de primar au fost Horia Tiseanu PDL, care a acumulat 8797 voturi (44,76 %), câştigând detaşat un nou mandat. Iată rezultatele finale şi pentru ceilalţi candidaţi: Virgil Guran, USL – 7073 voturi (35,99 %); Adrian Piţigoi, PP-DD – 2490 voturi (12,67 %); Elvis Arghir, PV – 274 voturi (1,39 %); Liviu Corcodel, PNG-CD – 224 voturi (1,13 %); Ciprian Murariu, UNPR – 153 voturi (0,77 %); Andrei Istrate, PRM – 243 voturi (1,23 %). În urma acestor rezultate, în Consiliul Local vor fi 8 consilieri de la USL, 7 de la PDL şi 4 de la PP-DD.

În municipiul Câmpina, se poate spune că alegerile locale s-au desfăşurat cu succes, în sensul prezenţei masive la vot, a cetăţenilor. Astfel, din 33.350 de cetăţeni cu drept de vot, au pus ştampila pe buletine, un număr de 19.650 de alegători.

Urmărind parcursul zilei de 10 iunie, putem vedea evoluţia prezenţei la vot a alegătorilor, după cum urmează. Astfel, în jurul orei 15.00, se prezentaseră la vot,11.826 de cetăţeni (35,5 %), fiind un semnal bun în ceea ce  priveşte responsabilitatea şi conştiinţa acestora, de a-şi exercita dreptul la vot, cu atât mai mult cu cât la acea vreme, soarele de deasupra Câmpinei ardea din greu. Spre seară, pe răcoare, câmpinenii au continuat să vină la vot, ajungându-se la un procent al prezenţei de 58,92 %.
Nu au lipsit nici incidentele. La secţia numărul 17, ştampila de vot nu a mai fost de găsit, aceasta dispărând în jurul orei 15.00, plus mici frecuşuri să spunem, între membrii unor formaţiuni politice, mai rebele.

Declaraţii
Principalii candidaţi pentru funcţia de primar al Câmpinei au făcut declaraţii la finalul zilei, fiind vizibilă starea de spirit a celor doi, în funcţie de rezultatele obţinute. „Câmpinenii au considerat că în momentul de faţă trebuie să rămână ceea ce a fost. Probabil, oamenii sunt mulţumiţi de ceea ce a fost. Le respect opţiunea. Înseamnă că e bine, aşa. Consider că a fost o competiţie corectă, într-o oarecare măsură. Sistemul românesc funcţionează în continuare. Mă abţin de la alte comentarii, pentru că ar însemna să jignesc pe cineva. Sunt un om educat şi merg până la capăt în acest fel. Nu regret că am intrat în această competiţie. Mi-am dat seama că România mai are de aşteptat, până ne maturizăm. Mai  trebuie să  treacă timp până discernem între o administraţie în care lucrurile merg aşa şi aşa, şi o administraţie care ar putea să schimbe ceva, să vină cu un nou suflu. În momentul de faţă, influenţa unor oameni care încearcă să conducă destinele oraşului, a contat foarte mult” a declarat cu amărăciune Virgil Guran, candidatul din partea USL pentru fotoliul de primar, pe care nu l-a putut ocupa la aceste alegeri locale.
În tabăra cealaltă se desfăcea şampania, în strigăte de voie bună pentru rezultatele pozitive obţinute.
„Sunteţi nişte oameni deosebiţi, aţi arătat municipiului Câmpina că echipa PDL, indiferent de faptul că la nivel naţional, partidul a luat nişte măsuri nepopulare, la nivelul Câmpinei a ştiut să facă realizări deosebite. A fost o campanie cu multe accente urâte, cu lovituri sub centură, faţă de mine şi echipă. Dar am trecut peste toate încercările dificile şi am reuşit să câştigăm” a declarat primarul Horia Tiseanu la încheierea alegerilor, fericit că a obţinut încă un mandat la conducerea municipiului Câmpina. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co