Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Un elev cu care ne mândrim

Concursul de Limbă, Cultură şi Spiritualitate Românească este un concurs de un înalt nivel, care cere o pregătire intensă, o cultură temeinică. Elev al Colegiului „Nicolae Grigorescu” Câmpina, Cosmin Covrig a participat prima dată la acest concurs anul trecut…
„Am conştientizat tematica acestui concurs, mi-am dat seama că mă întâlneam cu una dintre cele mai profunde competiţii la care avusesem onoarea să particip vreodată pentru că era vorba, mai presus de orice limitări tehnice, scolastice, dogmatice, de simţirea spiritului românesc adevărat. Sunt foarte fericit că am participat pentru că m-a schimbat ca om”, a povestit olimpicul Cosmin Covrig. Anul acesta s-a înscris din nou, mai sigur de el… şi a obţinut menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă, Literatură şi Spiritualitate românească…
„Am ajuns în primă instanţă la etapa naţională unde am reuşit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să obţin locul III. A fost vorba de hermeneutica textelor sapienţiale, un subiect inaccesibil la prima vedere, dar care îşi găseşte esenţa tocmai în ceea ce înseamnă cultură, reprezentare artistică şi grafică, în ceea ce a reuşit umanitatea să dea în mai bine de zece mii de ani de evoluţie”, a explicat Cosmin.
La concurs au participat elevi din mai multe ţări. Au fost toţi bine pregătiţi şi au avut rezultate foarte frumoase.

Profesorii lui Cosmin sunt mândri că au avut un asemenea elev
Tânărul a terminat anul acesta clasa a 12-a.
„Fiecare părinte şi-ar dori să aibă un copil asemenea lui. Sunt mândră că i-am fost profesor şi că mi-a arătat nişte lucruri pe care nu le puteam bănui că sunt ascunse în sufletul lui.
Anul trecut a fost singurul copil din Prahova care a participat la concurs. Frecventează biserica, este ascultător şi cea mai mare calitate a lui este smerenia.
Nu se laudă cu realizările lui, deşi are foarte, foarte multe diplome la multe concursuri”, a spus cu mare mândrie profesorul de religie, Dana Ştefan. Şi profesorul de limba română îl apreciază pe Cosmin.
„Atunci când vorbeşti de cultură, de spiritualitate, de hermeneutică, de istoria religiilor, deja este evident că nivelul de accesibilitate nu este pentru elevul de rând.
A reuşit să obţină un rezultat minunat. Ce trebuie să faci pentru a ajunge la un astfel de concurs?! Probabil că ar trebui să mănânci cultură pe pâine…”, a adăugat profesorul de română, Oana Merca.
Cosmin nu cunoaşte superficialitatea, nu iroseşte timpul şi nu se numără printre cei care nu au un plan pentru viaţa lor…
„Vreau să urmez drumul teologiei, al religiei, pentru că sunt foarte atras de această latură a spiritualităţii, a mitologiei, a cercetării, a cercetării spiritului uman”, a spus tânărul. Cosmin Covrig este un exemplu. Prin muncă a deschis singur un drum care-l va împlini…Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co