Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Control OPC la piaţă

Atenţie de unde vă faceţi cumpărătirile, mai ales acum pe timp de caniculă!!!

Inspectorii OPC au realizat recent un control fulger în piaţa centrală din Ploieşti şi au constatat că se vinde marfă alterată iar cumpărătorii sunt păcăliţi sistematic.
Pe tarabe au fost găsite la vânzare ciuperci care sunt ţinute la temperaturi necorespunzătoare şi care pun sănătatea cumpărătorilor în pericol. În loc de maxim 6 grade Celsius cât ar trebui să fie în locul unde sunt ţinute ciupercile, erau 28 de grade.
Cei mai mulţi dintre cumpărători, răpiţi de mirajul preţului mic, acceptă să cumpere ciuperci stricate.
”Am cumpărat pentru că sunt mai ieftine. Eu zic că sunt bune de mâncat şi aşa”, a explicat un cumpărător. Nu au fost singurele probleme găsite.
Cântarele nu sunt puse la vedere pentru a se vedea exact gramajul sau produsele puse în tas, plus că există aceeaşi practică în ceea ce priveşte afişarea preţurilor.
”O problemă pe care au găsit-o o reprezintă provenienţa produselor, care mai toate sunt, zic comercinaţii din România. Actele au scos la iveală altceva, şi anume că sunt din Turcia sau Grecia. Prin această metodă, oamenii sunt păcăliţi. Plus că se afişează un preţ şi se vinde cu altul”, a declarat comisarul OPC Prahova, Alexandru Cârdei.
Ploieştenii care obişnuiesc să-şi facă cumpărăturile din piaţa centrală spun că se întâmplă deseori să fie păcăliţi de vânzători. ”Mi se întâmplă foarte des să fiu păcălită la piaţă. Ba mă trezesc că am în pungă mai puţin decât am plătit, ba că am produse stricate printre cele bune. La un kilogram de roşii, cel puţin o roşie este stricată”, a explicat o ploieşteancă.
”Cântarul este mereu ascuns după marfă. Eu nu pot vedea niciodată gramajul sau ce pune în el. Iar dacă îndrăznim să cerem socoteală, ne ia la rost ”, a declarat o ploieşteancă
Pentru neregulile găsite, comisarii au aplicat sancţiuni de până la 50.000 de lei. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co