Politica

PDL şi-a desemnat candidatul pentru primărie

La Breaza, organizaţia PDL şi-a desemnat viitorul candidat pentru alegerile din acest an, la funcţia de primar.

Cum era de aşteptat, actualul edil, Nicolae Ferăstrăeru, a fost ales de către colegii de partid, să candideze pentru un nou mandat. „Consider că alegerea mea pentru candidatura din acest an la postul de primar a fost o recunoaştere a muncii mele, de opt ani de zile. Spun opt ani, pentru că am fost şi viceprimar, patru ani de zile, în mandatul lui George Mărăcineanu.
Văd în această nominalizare posibilitatea de a-mi continua activitatea, ca să derulez mai departe, proiectele începute. Bineînţeles că mă gândesc şi la alte proiecte, pe care deja le-am conturat, fiind dornic să le pun în aplicare, dacă şi concetăţenii mei vor dori să-mi acorde, în continuare, următorul mandat de primar”, a spus Nicolae Ferăstrăeru.

Un fel de bilanţ
Fără a intenţiona să creeze impresia că a început campania electorală, edilul Brezei a ţinut să facă unele precizări cu privire la activitatea sa de până acum. „Dacă mă refer la programul meu de campanie de acum patru ani, constat că nu am reuşit să fac decât foarte puţine lucruri. Unora poate că nu le-am acordat destulă importanţă, comparativ cu altele, ori la vremea respectivă au existat motive obiective care m-au împiedicat să le realizez. Şi când spun asta mă refer la faptul că nu am reuşit să iluminăm pasarela dinspre Comarnic. Ar fi fost un lucru frumos, dar am considerat că, totuşi, la vremea aceea erau lucruri mult mai urgente care trebuiau făcute. Ce nu am mai putut face? Poate, doar în mod aparent, nu am reuşit să creez locuri de muncă în turism. Aceasta e o activitate mai greu de monitorizat. S-au făcut foarte multe construcţii cu destinaţie de pensiune, dar din informaţiile pe care le deţin, nu toţi sunt corecţi faţă de sistemul fiscal şi nu toţi îşi declară veniturile. Practic, nu am posibilitatea de a afla dacă s-au generat locuri de muncă. Altfel, eu am făcut tot posibilul ca investitorii să treacă peste nişte limite birocratice şi să-şi realizeze obiectivele, şi mă refer la turism, în termenele pe care le-au dorit ei. Cel puţin în acest sens i-am ajutat cu toată inima, dar şi cu toate posibilităţile legale oferite de poziţia mea ca primar. Pentru că tot vorbim de crearea de locuri de muncă, Breaza, prin definiţie, este un oraş cu suprafeţe reduse de teren, existând cu greu posibilitatea ca potenţiali investitori să-şi dezvolte o afacere. Ceea ce am reuşit, şi pot spune că am intrat în linie dreaptă, în această privinţă, este înfiinţarea Parcului Industrial pe platforma Hidrojet. Toată documentaţia a fost depusă la Ministerul Finanţelor, aşteptând până în vară vestea cea mare, respectiv aprobarea. Din câte am aflat, şi-au arătat intenţia de a veni în acest parc cel puţin cinci firme. Acestea vor plăti o chirie adecvată, angajând, în acelaşi timp, forţă calificată de muncă din Breaza şi din împrejurimi. Nu o să lăsăm «să moară» nici uzina Hidrojet, tocmai prin crearea acestui Parc Industrial. Deocamdată are, încă, o activitate normală, reuşind să plătească salariile oamenilor. Ca să poată funcţiona în continuare, probabil că vor fi nevoiţi să mai disponibilizeze din personal, dar oamenii vor putea trece să muncească în cadrul firmelor care vor veni în Parc”, a precizat Nicolae Ferăstrăeru, încercând să dea veşti bune brezenilor care doresc să-şi găsească un loc de muncă. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co