Politica

În faţa opiniei publice

Săptămâna trecută, senatorul Georgică Severin a susţinut o conferinţă de presă la sediul cabinetului său. Acesta a dezvoltat mai pe larg, cazul deputatului Mihail Boldea.

Senatorul a atras atenţia că la audienţe au venit foarte mulţi cetăţeni care au semnalat abuzuri ale primarului din Băneşti, pe care le-a direcţionat către autorităţile competente.
În acelaşi timp, a făcut o trecere în revistă a unor membri PDL cu probleme legate de respectarea legii cum ar fi al primarului Costache Petre de la Băneşti şi al primarului Iulian Popa de la Secăria, în această enumerare apărând şi numele lui Alin Moldoveanu.
„Toate materialele furnizate de cetăţeni au fost trimise autorităţilor competente. Nu ştiu în ce măsură au contribuit şi acestea la reţinerea lui Costache, dar mai grav, din punct de vedere politic, mi se pare faptul că toate aceste probleme, care se cunoşteau de mult, nu au împiedicat PDL să-l nominalizeze la o nouă candidatură pentru funcţia de primar. Acest fapt demonstrează sistemul de selecţie a candidaţilor în PDL.
La fel se întâmplă la o altă localitate din colegiul de deputaţi reprezentat de Florin Anghel, Secăria, acolo unde primarul în funcţie, candidatul PDL pentru un nou mandat, Iulian Popa, are o condamnare la prima instanţă de cinci ani cu executare pentru fapte de corupţie. Cât de disperat trebuie să fii ca partid să apelezi la astfel de candidaţi?! Un condamnat la închisoare cu executare şi un om arestat preventiv, aceasta este oferta electorală a PDL?! Iar candidatura lui Alin Moldoveanu la funcţia de primar al comunei Poiana Câmpina marchează, practic, descălecatul mercenarilor”, a declarat Severin.

Schimbare de opinie
Interesant este atacul senatorului la adresa lui Alin Moldoveanu, care l-a susţinut în campanie, pentru că, în noiembrie 2008, cel considerat „mercenar”, declara presei, după ce se prezentase  la secţia de votare de la Grupul Şcolar Energetic, în calitate de lider local al PNDC, la vremea aceea: „În privinţa votului, eu unul am votat cu Florin Anghel, la Camera Deputaţilor, şi cu Georgică Severin, pentru Senat, şi aştept de la ei o lume mai bună şi o clasă politică mai consecventă”. Dar, politica e… politică.
Întrebat dacă va mai candida în alegeri, senatorul Georgică Severin a spus că ”e prematur, mă mai gândesc…, depinde… Sunt multe lucruri care se pot face. Probabil voi candida, dar nu am luat încă o decizie fermă pe zona asta”.
Senatorul, mai în glumă sau poate serios, a dat de înţeles că ar vrea să fie directorul TVR, după care a retractat precizând că se referea, în general, la o funcţie care i-ar plăcea, dând acest exemplu.
Oricum, până la urmă, jurnaliştii au obţinut un procent de peste 50%, în ce priveşte posibilitatea de a mai candida pentru o funcţie politică. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co