Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Reacţie în urma reuşitei moţiunii

Senatorul Georgică Severin a susţinut, luni, o conferinţă de presă, ţinând cont de contextul ultimelor evenimente politice care au avut loc la nivel naţional.

Aşa cum se cunoaşte deja, vineri, 27 aprilie, Guvernul condus de PDL a căzut, în urma moţiunii de cenzură depusă de către USL.
„Am considerat ca fiind important să marcăm şi noi, la Câmpina, evenimentul care a avut loc vineri, respectiv a doua moţiune care trece în cei 22 de ani postrevoluţionari, mai ales că eu sper ca să asistăm la un semnal extrem de important pentru ce se va întâmpla în România anilor următori. Este important că această moţiune, dincolo de faptul că propunea dezbaterea unor probleme serioase, ne-a făcut de la început să simţim, chiar în momentul în care s-a terminat votarea, că avem şanse să o putem trece. Ce s-a întâmplat? De ce? Dincolo de sentimentul pe care mulţi dintre cei de la PDL l-au avut, în sensul că lucrurile se schimbă şi trebuie să-şi rezolve…, au constatat că actualul Guvern nici măcar nu era unul al PDL-iştilor, ci al lui Traian Băsescu, şi că acţiona numai pentru interesele unora. Cu atât mai mult cu cât exista zvonul, zvon care ar putea deveni real, că Mihai Ungureanu – de fapt chiar MRU a anunţat lucrul acesta, dacă nu mă înşel, într-o emisiune –  îşi va crea o mişcare în care speră să vină şi o parte din PDL. Atenţie! A spus «o parte» din PDL. Faptul că lideri importanţi ai PDL au declarat că îl vor urma pe MRU în noua mişcare, i-a pus pe gânduri pe cei din teritoriu şi, să nu mai ştie dacă sunt PDL-işti sau se duc după Ungureanu. Ceea ce e important, ceea ce se evidenţiază este că acest tip de a conduce a demonstrat că Răzvan Ungureanu nu este nimic mai mult decât o creaţie de laborator a serviciilor secrete şi a lui Traian Băsescu”, a declarat senatorul, făcând o mică incursiune  în culisele evenimentelor care au dus la căderea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.
Istoria moţiunii
În ceea ce priveşte moţiunea, din totalul de 460 de parlamentari, au fost prezenţi 259 şi şi-au exprimat votul 248. Dintre acestea, au fost 4 voturi anulate şi 239 valabile. În favoarea moţiunii de cenzură au fost exprimate 235 de voturi, iar împotrivă au fost 5 voturi. În momentul de faţă, aşa cum a anunţat actualul premier Victor Ponta, pe 1 mai va fi dată publicităţii lista cu numele celor care vor forma noul guvern, urmând ca, pe 7 mai, acesta să fie prezentat în Parlament pentru a fi validat. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co