Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Presedintele Romaniei a dat decret impotriva Raiffeisen

Presedintele Iohannis a dat un decret împotriva bancii Raiffeisen pe darea în plată. Cere anularea acordului bilateral cu Austria
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au semnat un decret prin care se cere parlamentului să anuleze acordurile privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, încheiate de România cu statele membre ale Uniunii Europene. Între acestea intră şi acordul bilateral de protecţie a investiţiilor dintre România şi Austria, invocat de banca Raiffeisen împotriva României din cauza legii dării în plată.

iohanis

„Se supune spre adoptare Parlamentului încetarea valabilităţii acordurilor privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, încheiate de către România cu statele membre ale Uniunii Europene, şi se dispune publicarea prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arata intr-un decret (nr.799/2016) semnat de presedintele Iohannis si de premierul Ciolos. Preşedintele a emis decretul la propunerea Guvernului, potrivit Hotărârii nr. E 104 din 10 august 2016, scrie Hotnews.

Raiffeisen Bank a pornit luna trecută un proces de adnotare a statului român în problema legii dării în plată, în cadrul căruia va cere modificarea actului normativ astfel încât să nu mai ameninţe siguranţa investiţiilor băncii în România. Decretul a apărut luna aceasta.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co