Actualitate

Iohannis cere PSD sa spuna daca exista bani de pensii si salarii pentru anul acesta

Președintele Klaus Iohannis a criticat din nou în termeni duri programul de guvernare al PSD, solicitând Guvernului să spună dacă mai sunt bani pentru pensii și pentru salarii, până la sfârșitul anului.

“Până şi cei de la PSD se contrazic. Ba se desfiinţează, ba nu Pilonul 2. Ba se suspendă, ba nu. E o harababură totală. De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Oare ce ţintesc ei? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut”, a afirmat președintele României, cerând Partidului Social Democrat să își precizeze public intențiile cu privire la Pilonul 2 de pensii și să răspundă la întrebarea: “Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”

Șeful statului a criticat Executivul și pentru faptul că România are o rată foarte mică de absorbție a fondurilor europene.

„Din 31,3 miliarde de euro, banii alocaţi României pentru perioada 2014-2020, am folosit până acum doar 4,9 miliarde de euro, adică 15,8%. Şi am trecut de jumătatea perioadei de absorbţie”, susține Iohannis, citând date preluate de pe site-ul Comisiei Europene.

În ceea ce privește fondurile pentru coeziune, președintele a afirmat că țării noastre îi revin 23 de miliarde de euro, bani care pot fi folosiți pentru dezvoltarea României. “Din 23 de miliarde de euro, noi până acum am folosit 2,2 miliarde. Nici măcar o zecime, şi suntem dincolo de jumătatea perioadei bugetate”, a afirmat președintele, cerând Guvernului să se preocupe mai intens și mai mult de această chestiune.

 

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co