Actualitate

Traian Basescu nu mai este presedintele PMP

Traian Băsescu s-a retras din fruntea Partidului Mişcarea Populară, care, în cadrul congresului desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, şi-a ales un alt preşedinte, în persoana singurului candidat, Eugen Tomac.

Cu ocazia congresului PMP, Băsescu a primit titlul de preşedinte de onoare și a declarat că primul proiect şi cel mai important trebuie să fie reîntregirea ţării, la 100 de ani de la Marea Unire. El şi-a exprimat satisfacţia că, după retragerea sa de la şefia PMP, altcineva va deveni cel mai bătrân şef de partid din România, respectiv Tăriceanu. Fostul șef al statului a vorbit și despre problemele sensibile legate de rolul preşedintelui statului, după decizia Curții Constituționale a României prin care i se impune demiterea procurorului-şef al DNA.

Eugen Tomac, singurul candidat înscris în cursa pentru şefia formațiunii, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al partidului, la Congresul Extraordinar al PMP desfășurat la Palatul Parlamentului. Emil Paşcan a fost ales în funcţia de preşedinte executiv al PMP.

Totodată, delegaţii au votat pentru înfiinţarea a două comisii interne, în acest caz fiind date 2.450 de voturi „pentru”, 33 „împotrivă”, iar 17 voturi fiind nule pentru înfiinţarea acestora.

„Am convingerea că astăzi PMP a rămas pe cele mai bune mâini pe care putea să rămână, având la rând doi basarabeni, un preşedinte şi un vicepreşedinte. Direcţia partidului va rămâne. Voi rămâne adânc legat de PMP şi un puternic susţinător. La revedere! Un salut deosebit pentru cei din Diapora. Astăzi aţi reuşit să înţelegeţi. Vreau să înţelegeţi că s-au urcat în avion din SUA, Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca, de peste tot din Europa şi toţi sunt voluntari. Să ştiţi că niciunul din ei nu a venit să spună – ştiţi noi susţinem PMP dacă se rezolvă treaba asta. Nu, toţi sunt voluntari şi vor să facă parte din ţara lor în acest mod”, a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că acum se simte un om liber. “Am atâtea de spus şi nu toate poţi să le spui din funcţia de preşedinte de partid. Toată experienţa acumulată, toate adevărurile la care am ajuns nu pot fi spuse din postura de preşedinte de partid, ci din a unui om liber”, a conchis fostul șef al statului.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co