Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Pregătirea anului şcolar, la Ploieşti

Lucrările de reabilitare a unor instituții de învățământ din Ploiești vor fi luate la ochi de către municipalitate, pentru a se verifica modul în care s-au cheltuit banii publici și, implicit, calitatea execuțiilor.

Primăria Ploieşti a alocat 20 de miliarde de lei pentru lucrările de reparaţii şi igienizări la  şcolile din oraş. În acest program sunt incluse 54 de şcoli, grădiniţe şi creşe, împărţite în două etape.
Pentru prima etapă au fost
alocate 775.000 de lei și primarul avertizează că va demara un control în unităţile de învăţământ, pentru a verifica stadiul şi calitatea lucrărilor desfăşurate.
“Toate lucrările care se fac în școli se fac în conformitate cu solicitările managerilor din acele școli. O să vedem exact care este stadiul lucrărilor undeva după 1 august”, a spus edilul Andrei Volosevici.

S-au făcut lucrări aiurea
Până în prezent, în urma unor vizite făcute la câteva unități de învățământ, primarul a constatat că directorii nu îşi stabilesc aşa cum ar trebui priorităţile şi că solicită bani pentru lucrări care mai puteau fi amânate, dar nu şi pentru altele neapărat necesare.
“M-am gândit cu bucurie că decizia luată, respectiv ca noi să ținem întreaga licitație pentru reparații școli a fost un lucru foarte bun și am constatat că în afară e vopsit gardul şi înăuntru e leopardul. Adică vor gard nou, când cel vechi nu e tocmai degradat, dar le pică tavanul în cap. Ceea ce mi se pare o lucrare cel puțin greșită. Și atunci, decizia noastră ca toate lucrările legate de reparații în școli să fie ținute de către Primărie și, în consecință, să se țină licitațiile de aceasta și să se lucreze, cred că este o decizie corectă. Încep să cred din ce în ce mai puțin în centrele financiare, cu tot respectul pentru oamenii care lucrează acolo”, a declarat Andrei Volosevici, însă fără să nominalizeze vreo instituție de învățământ.
Şcoala „Henri Berthelot” din Ploiești este unitatea unde vor merge cei mai mulţi bani.
Aici sunt programate lucrări pentru repararea hidroizolaţiei atât în şcoală, propriu-zis, cât şi la sala de sport, igienizarea a patru laboratoare, a sălii de sport şi a vestiarelor. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co