Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Politica văzută din cabinet

Săptămâna trecută, senatorul PSD Georgică Severin a readus pe tapet îndepărtarea lui Mircea Geoană din PSD, de acum fost preşedinte al Senatului.

Georgică Severin a catalogat evenimentele de la Senat ca fiind „neplăcute, dar necesare pentru asigurarea cadrului democratic la nivelul ţării”. Se ştie că ceea ce a deranjat, printre altele, în atitudinea şi comportamentul fostului preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a fost anunţarea intenţiei sale de a candida la alegerile prezidenţiale, fără să precizeze din partea cărei formaţiuni politice, dar dând de înţeles că ar putea fi PSD sau USL. „Nu trebuie să fii un Einstein al politicii, ca să realizezi că asemenea afirmaţii creau probleme în interiorul USL. Există o înţelegere acceptată şi parafată de cele două partide, cum că domnul Victor Ponta va fi candidatul USL şi, sperăm, viitorul prim-ministru al României, iar domnul Crin Antonescu va candida şi sperăm că va şi câştiga funcţia de preşedinte al ţării, în 2014. (…) În această situaţie, s-a ajuns la Comitetul Executiv Naţional. Ceea ce a urmat a demonstrat că mitul Mircea Geoană, omul educat, ponderat, diplomat, echilibrat, este o simplă poveste. De fapt, avem de-a face cu o personalitate găunoasă, dominată de propriile orgolii”, a declarat Severin.

Despre suspendarea preşedintelui…
Referitor la propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, senatorul Georgică Severin a ţinut să precizeze: „A fost o decizie normală şi necesară, într-un stat democratic, luată de USL, măsură permisă de legile ţării şi de regulamentele parlamentare. Declaraţia domnului Băsescu făcută, dacă nu mă înşel, la Radio România Actualităţi, că nu va respecta şi că nu va promova legea prin care să se permită achitarea daunelor stabilite prin sentinţe judecătoreşti, a măririlor de salarii stabilite, e ca un îndemn la nesupunere a cetăţenilor. Dacă preşedintele ţării anunţă că nu va respecta hotărârile judecătoreşti, orice cetăţean ajunge în situaţia de drept, ca să facă acelaşi lucru. Din punct de vedere al justiţiei, statul nu este un alt justiţiabil, decât ultimul cetăţean, în ordine alfabetică. Astfel că, la o asemenea încălcare a Constituţiei, singura măsură este deschiderea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui”.
Poate că, în momentul de faţă, singurul lucru cert pe care se poate baza cetăţeanul român, cel puţin din punct de vedere politic, sunt frământările iscate atât la nivelul puterii de guvernământ, cât şi în interiorul opoziţiei. Numai că această certitudine nu-i va pune românului mâncare pe masă, nu-i va da siguranţa unui loc de muncă şi nici nu-l va ajuta prea mult să aleagă oamenii care să-l reprezinte la vârfurile puterii. Deja, cutia Pandorei s-a deschis şi cine ştie ce ne va mai fi dat să auzim şi să trăim, până va veni momentul alegerilor. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co