Politica

Anul 2011 a fost unul benefic pentru Comarnic, nu unul de criză

Interviu cu primarul oraşului Comarnic – Ing. Vasile Dorian BOTOACĂ

– Suntem la finele anului 2011. Cum a fost acest an, din punct de vedere edilitar, pentru Comarnic?

Deşi se consideră ca fiind an de criză, 2011, pentru Comarnic, a fost un an benefic şi asta se reflectă în realizările de pe raza oraşului, şi aici putem vorbi despre: construirea unei săli de sport; construirea unei pieţe moderne; achiziţionarea Clubului Copiilor, imobil care a fost revendicat de către proprietari; înlocuirea a cinci kilometri de conductă din reţeaua de distribuţie a apei; modernizarea unor străzi prin asfaltare şi betonare; montarea unor copertine moderne în staţiile de autobuz; montarea a 1200 lămpi pentru iluminatul public şi extinderea reţelelor de iluminat; executarea unor lucrări de consolidare în zonele care au fost supuse alunecărilor de teren, respectiv zona „Malul Luncii” şi „Munteni”, lucrări pentru care s-au cheltuit sume importante de bani.
Cred că, privind aceste investiţii şi lucrări realizate la Comarnic, orice om de bună credinţă poate trage concluzia că Primăria şi Consiliul Local au făcut eforturi însemnate în vederea dezvoltării localităţii.

– Ce a proiectat administraţia locală – dumneavoastră, ca primar, consilierii – pentru 2012?

Dacă ar fi după cum gândesc şi ce gândesc eu să fac la Comarnic în 2012, cred că nu ajung patru pagini ale ziarului dumneavoastră, numai că trebuie să tratăm acest an cu maximă prudenţă şi responsabilitate, deoarece suntem beneficiarii unor proiecte europene de mare anvergură, care se vor derula începând din acest an, după cum urmează: lucrări de canalizare; lucrări de înlocuire de conducte şi de modernizare a captărilor de apă existente la nivelul localităţii, inclusiv captarea din Valea lui Bogdan, pentru îmbunătăţirea debitului de apă existent; lucrări de modernizare a drumurilor.
Pentru aceste investiţii, oraşul Comarnic participă cu sume importante, sume care reprezintă un procent destul de mare din bugetul local. Este cota noastră, o cotă mică, dacă ne raportăm la valoarea banilor europeni care intră în aceste investiţii, dar însemnată pentru bugetul oraşului.
Intenţia mea şi a Consiliului Local este de a realiza cel puţin tot atâtea lucrări ca în anul 2011. Pentru asta, facem apel şi la cetăţeni, să-şi plătească la timp impozitele şi taxele locale, pe care noi le păstrăm în acelaşi cuantum din anul 2008, tocmai pentru a nu-i împovăra pe locuitori cu plăţi suplimentare pentru aceste obligaţii.

– Ce ne puteţi spune despre situaţia locurilor de muncă şi a şomajului în Comarnic?

Este îmbucurător faptul că şomajul a scăzut în anul 2011 faţă de 2010, la momentul ăsta aflându-se la 4,7%, faţă de 6,5%, cât era în 2010.
Eu ştiu că cetăţenii din Comarnic sunt oameni serioşi şi muncitori, dovadă stau gospodăriile dumnealor, dar vreau, totuşi, să precizez faptul că, în calitatea mea de primar şi a colegilor mei din administraţie, pârghiile în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă sunt destul de limitate.
Oricum, împreună cu Consiliul Local, căutam soluţii pentru atragerea investitorilor pe raza localităţii.

– Aţi fost atacat dur de unul dintre adversarii dumneavoastră electorali, într-un interviu în care aţi fost acuzat că nu prea vă pasă de comărniceni… Vă pasă?

Sigur că-mi pasă. Nu-mi place să dau astfel de replici, dar cel care a făcut acele afirmaţii a dovedit că nu-i pasă. Pentru mine, acest domn Peticilă Ioan Ciprian nu reprezintă nimic. Nu l-am văzut făcând performanţă nici în mandatul de viceprimar şi nici la alegerile locale, ori de câte ori a candidat, indiferent din partea cărui partid, fie PSD, fie PNDC, fapt ce mă determină să consider că cetăţenii oraşului Comarnic îl cunosc destul de bine şi îi acordă atenţia pe care o merită, adică una minimă. Cert este faptul că, în 2004, când eu am ocupat „scaunul“ de primar, nu am găsit niciun metru de beton sau asfalt pe străzile din Comarnic, după un mandat în care acest domn a putut dovedi „valoarea” sa, şi aici vă rog să puneţi ghilimele, în calitate de viceprimar.
Văd că, în toate interviurile pe care acest domn le dă ziariştilor, la mod declarativ, doreşte binele comărnicenilor. Pentru a se înfăptui acest bine, îi recomand domnului Peticilă Ioan Ciprian, dacă nu a făcut-o până acum, la alegerile viitoare, să-mi dea şi votul domniei sale.

– Haideţi să vorbim la concret. Aţi fost acuzat, de pildă, că aţi achiziţionat, în calitate de primar, s-a înţeles din declaraţie, complexul şi că aţi „demolat” activitatea de acolo?

În regulă, dacă doriţi să discutăm despre acest aspect, trebuie să informez că, referitor la Complexul de deservire – „SOCOM COVART“, acesta a fost scos la licitaţie de către Ministerul de Finanţe, ca urmare a datoriilor pe care societatea le avea către bugetul de stat.
Ştiind că acest complex a fost construit din banii comărnicenilor şi pentru a păstra cele 30 de locuri de muncă, am stabilit cu Consiliul Local să participăm la licitaţie, reuşind, în acest mod, să rămână al localităţii.
Începând cu 1 ianuarie 2012, fiind an electoral, cu siguranţă se vor mai găsi „oameni de bine” care să mă denigreze şi să încerce să-mi terfelească imaginea. Însă, nu vor reuşi decât să şi-o terfelească pe a lor, pentru că oamenii din Comarnic văd ce se întâmplă în oraş.
Avându-se în vedere faptul că, până în noiembrie 2012, majoritatea străzilor şi drumurilor vor fi asfaltate şi betonate, iar contracandidaţii mei se vor simţi deranjaţi de toate aceste realizări, probabil vor apela, ca şi în campania din 2008, la tot felul de atacuri, jigniri şi înscenări la adresa mea, pentru că ei nu intră într-o competiţie electorală să arate ce pot face ei. Probabil, din cauză că nu prea au ce arăta.
şi, ca să încheiem pe un ton optimist, pentru că suntem în pragul Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, le doresc tuturor cetăţenilor oraşului Comarnic, cât şi tuturor românilor, să aibă parte de sănătate, fericire, putere de muncă, iar casele să le fie pline de bucate şi să se bucure alături de cei dragi!
LA MULŢI ANI!
V. P.

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co