Administratie

Poiana Câmpina – Problemele lăsate de foştii reprezentanţi ai administraţiei

Cu câteva zile înainte de alegerile locale, atmosfera de pe strada Tulburei din Poiana Câmpina părea a fi… tulburată, de lucrările de modernizare.

Ajunsă la stadiul de acoperire cu pietriş (balast), strada s-a înălţat cu aproape un metru, iar după ce se va turna şi asfalt, acest lucru va afecta vizibil casele unor cetăţeni, prin acumularea apelor pluviale, care se vor scurge în curţile lor.
„Vedeţi concret, la faţa locului cum, aceşti domni care se pretind că ştiu să facă străzi, să asfalteze, n-au făcut altceva decât că ne-au băgat în apă. Nu doar în apă, pentru că mai mult de atât, toate mizeriile, toate aluviunile, vor veni în curte la noi. S-a ridicat strada foarte mult, peste acest balast se va turna asfalt în faţa porţii mele, respectiv a mamei mele. Au făcut o gură de canal înaltă, care adună apa. Asta înseamnă că noi vom fi inundaţi permanent. Am fost la primărie, am sesizat acolo, am vorbit cu domnul vice. L-am rugat frumos şi a venit la faţa locului, constatând şi dumnealui acelaşi lucru. A venit şi domnul primar care a constatat,  la fel. Au spus să-mi văd de treaba mea, că şoseaua e domeniu public şi nu sunt eu în măsură să le spun ce să facă. Dacă ei vor să se înalţe cu strada un metru, atunci o vor înălţa” povesteşte supărat Marian Voiculescu, fiul Georgetei Voiculescu, proprietara unei case de pe strada Tulburei.

Un alt localnic de pe strada Tulburei, Gheorghe Bâldan este supărat pe autorităţile locale pentru comunicarea defectuoasă a autorităţilor faţă de cetăţenii care au îndrăzneala firească până la urmă, să sesizeze nereguli în efectuarea unor lucrări. „Tot aşa, vor să ridice drumu’ , să-l înalţe, adică să ne inunde. Lucru de mântuială, fără să facă o canalizare. Fac ce vor! Nu-i interesează! Am vorbit cu vicele. Mie mi-e ruşine că mă reprezintă în comună. I-am spus că nu e bine ce face şi a zis că o să fac puşcărie dacă stric asfaltul!  Dar ei când or să facă puşcărie, câţi bani au furat din borduri şi din toate astea. M-a ameninţat de câteva ori că o să  fac puşcărie. Şi felul lui de a fi…tot timpul pare să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.”
Într-adevăr, strada cu pricina are o uşoară pantă dinspre unul din capete, iar înălţarea ei cu balast şi asfalt ar crea o anume curbă, pe marginile căreia s-ar scurge apa în curţile oamenilor.
Încercând să aflăm şi opinia autorităţilor locale, am dorit să stăm de vorbă cu Gheorghe Băltăşescu, viceprimarul localităţii Poiana Câmpina, aflat în sediul primăriei. Mai mult decât ostil, viceprimarul a refuzat să dea vreo declaraţie, oricât de coerentă, gonind presa, mai abitir decât un proprietar aflat în ograda personală. Îi amintim pe această cale că lucrează într-o instituţie publică, nicidecum într-o firmă privată, fiind plătit din bani publici şi, că aplică o funcţie în interesul cetăţenilor. Nici primarul Aurel Duţă nu a fost de găsit, în ciuda mai multor apeluri telefonice care sunau în gol, atât în ziua căutării sale la birou, cât şi în ziua următoare. Era ocupat probabil, cu campania electorală, pentru a mai primi un mandat de la cetăţeni. Ceea ce nu s-a mai întâmplat. Cu siguranţă acum, la încheierea alegerilor, şi fostul deja, viceprimar Gheorghe Băltăşescu, nu va mai putea decât să se dea singur afară din primărie. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co