Imobiliare Valea Prahovei
Politica

PNL Câmpina abordează probleme medicale

conferinta-pnlLiderul filialei Partidului Naţional Liberal (PNL) Câmpina, Virgil Guran, împreună cu Liviu Briciu, vicepreşedinte al aceleaşi filiale, au dezbătut vehement desfiinţarea Secţiei de Boli Contagioase din cadrul Spitalului Municipal şi mutarea acesteia la Ploieşti.

În acest sens, au iniţiat un protest şi o adresă către Ministerul Sănătăţii, pornind şi o campanie de strângere de semnături din partea oamenilor – adunând peste o mie, până la sfârşitul săptămânii -, pentru oprirea acestei mutări. „Spitalul de Boli Infecţioase de la Ploieşti, care urmează să asimileze secţia de la Câmpina, are o datorie de 360.000 de lei şi somaţii de la furnizori, în mod constant. Şi atunci, unde pleacă secţia noastră? Ceva e în neregulă! Sunt 850.000 de persoane în Prahova. În total, pentru Boli Infecţioase sunt 80 de paturi la Ploieşti şi 15 la Băicoi, ceea ce înseamnă foarte puţin pentru acest gen de boli, doar 95 de paturi”, a declarat Liviu Briciu vicepreşedinte PNL Câmpina.
În acelaşi timp, conducerea locală a PNL trage un semnal de alarmă către Primăria Câmpina, în ceea ce priveşte contractul pe care îl va încheia cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în condiţiile în care aceasta a declarat că nu are bani, cu atât mai mult cu cât se doreşte ca şi Spitalul de Boli Psihiatrice Voila să fie preluat de către administraţia câmpineană. Având în vedere că toate spitalele din ţară cu profil psihiatric rămân în patrimoniul Ministerului Sănătăţii, vicepreşedintele PNL Liviu Briciu consideră ca fiind „ciudată” trecerea spitalului de Boli Psihiatrice Voila în administrarea autorităţilor locale. Liderul Virgil Guran a comentat acest aspect, subliniind ironic: „Celelalte spitale din ţară nu au atâta teren şi clădiri aferente, ca acesta din Câmpina. În esenţă, credem că sunt alte interese decât cele pur medicale”.
Sediul PNL Câmpina,
cel mai scump din lume!
În altă ordine de idei, peneliştii câmpineni sunt bulversaţi de preţul cerut de Primăria Câmpina pe spaţiul ocupat de sediul lor, pe care doresc să-l cumpere în condiţiile legii, păstrându-şi destinaţia. Aceştia ocupă 40 mp, pentru care administraţia locală cere, nici mai mult nici mai puţin, de 87.260 de euro, plus TVA, ceea ce ar depăşi 100.000 de euro. „Am vrea să omologăm acest record, ca fiind cel mai scump spaţiu de partid politic, din lume! Apoi, începem să ne întrebăm. Cei care au gândit acest preţ ori au făcut-o să-şi bată joc de un partid de opoziţie, ori s-au gândit că în politică unii fac bani buni”, a spus Guran.

Mai bine stăteau acasă
Legat de vizita profesională şi schimbul de experienţă din Eleveţia, la care au participat şi consilierii penelişti Elvis Arghir şi Enache Dragomir, vizită care a costat bugetul local 73.950 lei, liderul Virgil Guran a declarat: „Sunt nişte acţiuni care, într-o societate normală, ar trebui făcute, pentru că ajută. În România, în condiţii de criză, nu sunt normale şi alocarea acestor sume nu ar fi trebuit să fie făcută. Faptul că s-a votat în Consiliu de către consilierii noştri nu este în concordanţă cu ce se întâmplă în realitate acum. În mod normal, cred că trebuia să se abţină. La acest vot nu s-au consultat cu partidul. Nu ştiu, dacă faptul că au plecat şi ei în Eleveţia i-a determinat să voteze, dar dacă asta s-a dorit, atunci e un lucru rău”.Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co